Trump gaat af als een gieter in laatste debat, Hillary Clinton wordt volgende president van de VS

Geen categorieokt 20 2016, 7:49
De zakenman liet zich door Hillary Clinton uit de tent lokken en ging volledig van de rails.
De Amerikaanse verkiezingen zijn over minder dan drie weken, en de Republikeinse kandidaat Donald Trump staat zo ver achter in de peilingen dat inmiddels kan worden gesteld dat het een gelopen race is. Hillary Clinton wordt de volgende president van de Verenigde Staten, tenzij Trump een grandioze comeback maakt. Die comeback maakte hij in ieder geval níét in het laatste presidentiële tv-debat voor de verkiezingen. Integendeel: de excentrieke zakenman zal alleen maar verder zakken in de peilingen na zijn waardeloze optreden.
In het begin deed Trump het nog best aardig. Toen de – overigens uitstekende – moderator Chris Wallace de kandidaten vroeg wat ze zouden doen met het Hooggerechtshof, antwoordde Trump duidelijk dat hij pro-life rechters wil benoemen en wil zorgen dat het recht op wapenbezit wordt beschermd. Een uitstekend antwoord, waarmee hij zich opwierp als beschermer van de traditionele interpretatie van de Amerikaanse grondwet. Helaas werden zijn antwoorden gedurende het debat steeds vager en steeds vreemder.
Zo had Trump het over slechte "hombres" (Spaans voor "mensen") toen hem werd gevraagd naar het beperken van illegale immigratie uit landen als Mexico. Dit is juist het onderwerp waar Trump punten had kunnen scoren – een meerderheid van de Amerikanen is voorstander van een strenger immigratiebeleid, en het thema is het kernpunt van Trumps campagne. Toch raakte hij verwikkeld in een langdradig antwoord dat niet bleef hangen bij het publiek – afgezien van de opmerking over "bad hombres".
https://twitter.com/NBCLA/status/788969300291969024
Een ander typisch Trumpmoment kwam tijdens Hillary's antwoord over het controversiële zorgstelsel Obamacare. Clinton maakte een sneer naar Trump, die haar vervolgens uitmaakte voor "nare vrouw". Tja, het is allemaal niet wat je verwacht van een debat tussen twee kandidaten van wie er één straks het machtigste land ter wereld gaat leiden.
https://twitter.com/dailydot/status/788931718858301441?ref_src=twsrc%5Etfw
Maar het allerdiepste dieptepunt bereikte Trump toen hem werd gevraagd, of hij de verkiezingsuitslag zou respecteren als hij verloor. Trump herhaalt de laatste weken continu dat er wordt valsgespeeld met de verkiezingen om hem te laten verliezen, zonder dat hier enig bewijs voor is. Tijdens het debat weigerde Trump te beloven dat hij de verkiezingsuitslag zou respecteren, en dat is zorgelijk. Het openlijk in twijfel trekken van de verkiezingsuitslagen is niet alleen onzinnig, maar ook gevaarlijk. Het zou zomaar kunnen leiden tot rellen tussen teleurgestelde Trump-aanhangers en anderen. Maar dat maakt Trump allemaal niets uit, het gaat hem alleen om zichzelf.
Genoeg dieptepunten dus voor Trump in dit debat. Is zijn tegenstander Hillary Clinton dan zo'n engel? Nee, absoluut niet. Clinton is één van de meest corrupte presidentskandidaten in de moderne geschiedenis. Haar Clinton Foundation nam geld aan van buitenlandse overheden van landen als Qatar en Saoedi-Arabië, en ze overtrad de wet door mails met geheime informatie op een privéserver te bewaren (en die mails later te wissen). Bovendien is Clinton absoluut geen ster in campagnevoeren of debatteren – haar antwoorden kwamen geprogrammeerd en monotoon over.
Voor iedere andere Republikein was het een eitje geweest om Clinton te verslaan. Dat was beter geweest voor Amerika en voor de wereld. Helaas is Trump de Republikeinse kandidaat, waarmee Clinton de verkiezing in haar zak kan steken. Zonde!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten