Weer een Nederturks raadslid stapt uit PvdA, verklaart sociaaldemocraten de oorlog

Geen categorieokt 21 2016, 14:00
Turgay Tankir stond tot voor kort bekend als een 'voorbeeld' voor andere immigranten. Nu breekt hij met de PvdA.
De leegloop van Nederturken bij de PvdA gaat maar door:

De Nijmeegse PvdA-wethouder Turgay Tankir (Economie, Werk en Inkomen) heeft met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neergelegd. Turgay heeft hiertoe besloten omdat hij zich naar eigen zeggen niet meer gesteund voelt door zijn eigen fractie in de gemeenteraad.

Tankir zegt dat er binnen het college geen verdeeldheid is, maar dat hij met zijn eigen fractie van mening verschilt over zijn werkzaamheden. De reden: door ernstige tekorten moest er extra bezuinigd worden op bijstandsuitkeringen. Blijkbaar waren Tankir en zijn PvdA-fractie het daar niet over eens.
Dat is allemaal heel inhoudelijk enzo, maar voor de PvdA is dit natuurlijk reden voor weer een nieuwe migraine-aanval. De headline is immers dat er weer een Nederturkse politicus opstapt. De zoveelste in korte tijd.
Met een beetje mazzel verliest de PvdA de hele Nederturkse stem. Dat is niet goed nieuws omdat DENK dan mogelijk groter wordt (dat is helaas ongetwijfeld wel zo), maar omdat een kleine PvdA natuurlijk bijzonder goed is voor Nederland. Hoe minder invloed dat socialistische partijtje van, voor en door professionele bankzitters heeft, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten