Zwarte Piet-hatend RTL keihard aangepakt door eigen Frits Wester: blijft gewoon Zwarte Piet

Geen categorieokt 28 2016, 17:00
RTL mag zich dan ontpopt hebben tot hét netwerk van traditieslopend Nederland, presentator Frits Wester moet daar gelukkig niets van hebben!
Al jaren is Frits Wester een van de bekendste gezichten voor iedereen die politiek Nederland volgt. Zijn beschouwingen zijn doorgaans vlijmscherp en hij weet altijd op de dunne lijn tussen becommentariëren en objectiviteit te blijven. Dat is een lijn die zijn werkgever, RTL, ook leek te volgen, waarmee ze een stuk betrouwbaarder waren dan de publieke omroep. Helaas is dat in vlammen opgegaan nu de mediagigant gehoor heeft gegeven aan de zelfhaat-bevorderende rethoriek van hysterische types als Sylvana Simons en Jerry Afriyie. Dit duistere verbond ziet niets dan liever dan dat een eeuwenoude traditie, waar nooit ook maar enige controverse over bestond, linea recta de prullenbak ingaat. RTL doet per direct de echte Zwarte Piet in de ban, en laat alleen nog maar het slappe aftreksel 'Roetpiet' zien op haar zenders. In de praktijk betekent dat waarschijnlijk een stevige portie censuur wanneer de Sint weer aankomt: cameramannen zullen voor hun baan moeten vrezen als ze een écht zwarte Piet in beeld brengen.
Dat betekent echter ook dat Frits Wester komende maand niet vertoond mag worden als hij zelf Zwarte Piet zal spelen. De TV-held maakte namelijk in een kort gesprek met Pownews duidelijk dat de nieuwe koers van zijn werkgever hem niets kan schelen: hij zal bij de lokale intocht in Voorburg, zijn woonplaats, gewoon Zwarte Piet blijven spelen. En ja: die Piet zal ook echt zwart zijn, zoals het hoort. Hij doet dat al jarenlang, en ziet geen enkele reden om dat niet meer te doen:
[caption id="attachment_150353" align="aligncenter" width="635"]Frits Wester laat trots zien hoe hij eruit ziet als Zwarte Piet. Bron: Screenshot Telegraaf TV Frits Wester laat trots zien hoe hij eruit ziet als Zwarte Piet. Bron: Screenshot Telegraaf TV[/caption]
Twee jaar geleden brak hij ook al de radiostilte wat betreft zijn eigen kijk op dingen, toen hij met een duidelijke uitspraak kwam: "kom niet aan Zwarte Piet!" En daarmee geeft hij een ijzersterk signaal af richting Nederland. Onze politieke en media-elite mag dan bezwijken voor de druk van mensen die overal racisme in zien, maar één ding is zeker: onze prachtige tradities zullen pas sterven als ze onder de Nederlanders niet meer leven, en dat mag nooit gebeuren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten