Bizarre Marokkaanse televisie: hé vrouwen, zo verberg je de blauwe plekken die je gewelddadige man aanbracht!

Geen categorienov 26 2016, 10:00
Dit verzín je niet.
Om de zoveel tijd vraag ik me wel eens af: die pertinente onzin die de Nederlandse publieke omroep op de zender slingert, bizarder dan dat kan het toch niet? Vandaag ontdekte ik echter dat ik aan mijn voorstellingsvermogen moet gaan werken, want de taferelen op de Marokkaanse staatstelevisie zijn nog wel veel bizarder.
In veel islamitische landen is één femp,eem namelijk best groot: huiselijk geweld. Veel mannen die de islam tot hun godsdienst rekenen, menen in hun religie een excuus te hebben gevonden om het beest uit te hangen jegens hun eigen vrouw. Menig islamitisch echtgenote voelt regelmatig de toorn van de heer des huizes op haar neerdalen - soms zelfs letterlijk.
Dat probleem is liever vandaag dan morgen opgelost, en gezien de urgentie en maatschappelijke relevantie ligt hier wellicht zelfs een taak weggelegd voor de nationale publieke omroep van Marokko, nietwaar? Nou, dit onderwerp in een programma op de staatszender 2M behandelen bleek een hele grote fout te zijn. Het programma besloot namelijk niet om te praten over huiselijk geweld, de kwalijke oorzaken ervan of hoe dit te voorkomen valt.
Nee, 2M maakte er een item van om vrouwen te leren om alle blauwe plekken gewoonweg te verbergen:
https://twitter.com/S_Errazzouki/status/802145333061046273
Je kan kennelijk een paar lelijke japen die je van je man hebt gekregen gewoon wegpoetsen met een flinke laag schoonheidsartikelen! De presentratice gaat zo op in haar verhaal dat ze meer tijd kwijt is met uitleg over make-upproducten dan dat ze het onderwerp van huiselijk geweld ter sprake brengt.
De conclusie van het segment is daarna helemaal bizar:
https://twitter.com/S_Errazzouki/status/802150560312999936
Die woorden --"We hopen dat deze schoonheidstips je zullen helpen om door te gaan met je dagelijkse leven" - zijn zo'n beetje het symbool van wegkijken. Terwijl tuigmannen erop losrammen, moet je als vrouw alles kennelijk maar lijdzaam ondergaan en de ergste plekken gewoon wegwerken met make-up. Als niemand het immers kan zien, gebeurt het ook niet... toch?
Nee. Marokko moet zich schamen voor dit soort lelijke wegkijkende programma's. Huiselijk geweld is echt al erg genoeg zónder dat je het met een tv-programma nog eens half gaat zitten goedkeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten