D66 heeft groots nieuws! 3 van de 4 hoogste plaatsen op kieslijst gaan naar vrouwen!

Geen categorienov 07 2016, 14:00
Nou, nou, poeh, poeh, dat is wel even indrukwekkend zeg!
D66 heeft vandaag geweldig groot en vooral ook belangrijk nieuws voor de Nederlandse kiezer; nieuws waaruit blijkt dat D66 echt veruit de meest geëmancipeerde en vrouwvriendelijke partij is van Nederland!

Drie van de vier hoogste plaatsen van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer van D66 worden bezet door vrouwen. Na lijsttrekker Alexander Pechtold volgen Stientje van Veldhoven, Ingrid van Engelshoven en Pia Dijkstra.

Nou weet ik wat de gemiddelde lezer nu denkt: 'Maar wat doet het ertoe? Het gaat toch om kwaliteit, niet om iemands geslacht?' Hé hé, ho ho, dit is 2016 he! Tegenwoordig doet je geslacht er juist wél toe. Sterker nog, het is belangrijker dan je capaciteiten. Kijk maar naar Jan Paternotte, de fractieleider van D66 in Amsterdam en de gedoodverfde opvolger van Alexander Pechtold als lijsttrekker van de Tweede Kamerfractie. Die staat slechts op de achtste plaats. Normaal gesproken zou dat erg laag zijn voor iemand van zijn statuur, maar in dit geval is dat natuurlijk allerminst zo. Jan is namelijk -- schrik niet mensen! -- een man. Hij heeft dus een penis. Je weet wat dat tegenwoordig betekent: hops, een paar plaatsen naar beneden, ga maar achter de dames staan. Want dát is emancipatie a la D66; vrouwen worden niet beoordeeld op hun kunde, kennis en capaciteiten, maar op het feit dat ze een vagina hebben.
Lange leve de gelijkheid van man en vrouw superioriteit van vrouwen!
Overigens is het natuurlijk wel weer buitengewoon vermakelijk dat de huidige lijsttrekker een man is en zijn opvolger vrijwel zeker ook. Misschien dat ze zich daar bij D66 zo lullig (!) over voelen dat ze daarom maar een heel stel vrouwen op plek 2-4 zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten