Held Max Verstappen krijgt dikke tweede plaats van alle teambazen; eindigt vóór wereldkampioen Rosberg

Geen categorienov 30 2016, 18:00
Wie het laatst lacht, lacht het beste. En dat is in dit geval Verstappen, die dankzij de verzamelde Formule 1-renstalmeesters dit seizoen nog één keer een lange neus mag trekken naar wereldkampoen en etterbak Nico Rosberg.
Max Verstappen mag dit jaar dan wel geen wereldkampioen in de Formule 1 zijn geworden, maar de jeugdige racer weet nog altijd bijzonder veel indruk te maken bij de bazen van alle Formule 1-teams. In een anonieme stemming hebben zij Verstappen dit jaar namelijk gekozen als vice-wereldkampioen:

"Bij een geheime stemming onder bazen van de Formule 1-teams is Lewis Hamilton gekozen tot rijder van het jaar. In de verkiezing van het blad Autosport werd Max Verstappen tweede.

De Limburger van Red Bull hield wereldkampioen Nico Rosberg achter zich. De Brit Hamilton won zondag de afsluitende grand prix in Abu Dhabi maar moest de wereldtitel laten aan Nico Rosberg, zijn Duitse teamgenoot bij Mercedes."

Aan de stemming deden 11 teambazen mee, waaronder ook Christian Horner die de scepter zwaait over Red Bull Racing voor wie Max Verstappen uitkomt. Met name Verstappens sensationele winst van de Grand Prix van Spanje werden genoemd, alsmede zijn absoluut briljante inhaalactie in Brazilië.
Verstappen moet wel z'n meerdere erkennen in Lewis Hamilton, maar dat hij eindigt boven wereldkampioen Nico Rosberg is wel een enorme opsteker voor de jonge Nederlander. Gedurende het hele seizoen heeft Rosberg z'n uiterste best gedaan om Verstappen te kleineren, terwijl z'n team zelfs chanterende telefoontjes pleegde met de coureur.
Maar voordat we definitief vaarwel zeggen tegen het Formule 1-seizoen van 2016 krijgt onze homeboy Verstappen dus nog één keer de kans om 'sliep uit!' te roepen tegen de arrogante Mercedes-coureur. Lekker puh, en tot 2017 dan maar weer hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten