"Die kleurpieten zijn volgens mij nep!": hoe Sylvana en haar vrienden Sinterklaas verpesten voor mijn nichtje

Geen categorienov 12 2016, 17:00
Hé bedankt he, Sylvana Simons en co. Jullie hebben de magie van Sinterklaas voor een groot deel weggenomen met jullie achterlijke Kleurpieten en Roetveegpieten.
Mijn nichtje van vijf (5!) had elk jaar zin in Sinterklaas. Ze werd helemaal wild van de gedachte alleen al: Zwarte Piet zou langskomen, ze zou speelgoed krijgen en natuurlijk heel veel snoepgoed. Beter kan het niet.
Net zoals de meeste andere kinderen van die leeftijd geloofde ze honderd procent in het Sinterklaas-verhaal. Voor haar waren ze allemaal echt.
Dat veranderde onmiddellijk toen ze de zogenaamde Kleurpieten zag. Ze keek er naar en kon haar ogen nauwelijks geloven. Wat zag dat er vreemd uit! Ze keek mijn zus aan, haar moeder dus, en vroeg:

"Zijn Sinterklaas en de Pieten eigenlijk wel echt? Die kleurtjes lijken wel schmink!"

Joh.
En politiekcorrecte racismeroepers maar roepen dat het kinderen helemaal niets uitmaakt en dat ze zo ongelooflijk dom zijn dat ze een groene Piet zomaar accepteren. Geen probleem. Echt niet!
Nou, bedankt Sylvana Simons en vrienden! Jullie hebben Sinterklaas dus definitief verkloot. Er is niets meer over van de magie die vroeger rond dit feest hing. Die Kleurpieten zijn zelfs ongeloofwaardig voor een kind van vijf, en ongetwijfeld ook voor een kind van vier. De enigen die het misschien nog enigszins geloven zijn baby's van zes maanden oud.
Leuk hoor, echt heel goed gedaan. Alles aan onze cultuur moet blijkbaar kapot. Nou, dat is, in ieder geval met Sinterklaas, gelukt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten