Max Verstappen is van plan om roet in het eten te gooien bij Nico Rosberg

Geen categorienov 24 2016, 11:00
Max kijkt bijzonder uit naar de race van dit weekend: hij is van plan om voor het podium te gaan, waardoor hij de strijd om het wereldkampioenschap weleens kon beïnvloeden.
De jonge, maar talentvolle coureur -- die de jongste Formule 1 Grand Prix-winnaar ooit werd dit jaar toen hij als eerste over de streep kwam in Spanje -- ziet het helemaal zitten. Volgens hem kan zijn bolide van Red Bull Racing het Mercedes zondag bijzonder lastig maken:

"Het wordt een heel interessant weekend. Ik kijk er enorm naar uit."

Het kon daarbij weleens een rol spelen dat Max eigenlijk vindt dat Lewis Hamilton, niet Nico Rosberg de titel verdient. Die laatste staat weliswaar bovenaan, maar heeft dat voor een groot deel te danken aan technische problemen bij zijn ploegmakker. Als Hamilton geen gedonderd had gehad met zijn motor zou hij namelijk ongetwijfeld ruimschoots aan de leiding gaan.
Niet zo gek, want ook volgens Max is Hamilton gewoon een betere coureur dan Rosberg:

"Als je me vraagt wie de beste coureur is over heel het jaar 2016, ga ik toch voor Lewis."

Oud-wereldkampioen Jackie Stewart is zo onder de indruk van Max en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo dat hij Rosberg en Hamilton nu al waarschuwt: oppassen, want de Red Bulls azen op een goed resultaat. Dit betekent dus dat ze niet zomaar even aan de kant gaan:

"Max is opmerkelijk snel en heeft waarschijnlijk weer een paar moves in petto die andere coureurs nog nooit gezien hebben. En Ricciardo is net zo snel als Verstappen en heeft ook nog eens een stuk meer ervaring. Dat zou nog weleens een flinke rol kunnen gaan spelen in de strijd om het kampioenschap."

Als echte racefan heb ik zeker vertrouwen in een goed resultaat van zowel Max als Ricciardo bij de Grand Prix van Abu Dhabi die dit weekeinde gereden wordt. Als Hamilton en Rosberg denken dat dit eventjes appletje-eitje wordt konden ze weleens thuiskomen van een hele koude kermis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten