Nederland explodeert: grote woede vanwege verhoging AOW-leeftijd

Geen categorienov 02 2016, 12:00
Het is onrustig in Nederland: hele volksmassa's maken zich zorgen over hun oude dag nu bekend is geworden dat Vadertje Staat de AOW-leeftijd wéér verhoogd.
Waar hele horden werknemers er lange tijd vanuit gingen dat ze op hun 67e verjaardag met pensioen konden hebben ze nu te horen gekregen dat ze minimaal nog drie maanden moeten doorwerken. Het kabinet Rutte II (dank je wel, PvdA en VVD!) wil dat mensen geboren na 1954 pas na 67 jaar en drie maanden met pensioen gaan.
Het moge duidelijk zijn dat dit in potentie voor enorme problemen zorgt. Geen wonder dus dat de brievenbussen van vakbonden en politieke partijen "overlopen van de klachten."
Veel mensen zijn al tijden bezig met hun pensioen. Zij hadden hun zaakjes zo geregeld dat ze het straks kunnen redden. Er zijn allerlei gecompliceerde berekeningen gemaakt waardoor ze een eventueel AOW-gat kunnen overbruggen. Eerst een paar jaar -- of een paar maanden -- zelf alles betalen, daarna komt de AOW erbij. Op die manier kun je toch nog redelijk rustig oud worden.
Nu is er voor die mensen opnieuw een gat ontstaan, en dan meteen even van drie maanden. Je hebt het dus over duizenden euro's die mensen snel even moeten binnenharken. Dat is natuurlijk lang niet altijd te doen. Financiële problemen liggen dan ook op de loer.
Dat is dan ook de reden dat het op dit moment echt klachten regent in Den Haag. En nee, die klachten komen niet alleen vanuit de private sector. Ook Defensie maakt zich ernstig zorgen omdat de leeftijdsverhoging betekent dat werknemers opeens gecompenseerd moeten worden. Defensie is daar mogelijk honderden miljoenen aan kwijt. En dat terwijl Defensie het al jaren ontzettend lastig heeft omdat het systematisch ondergefinancieerd wordt door het kabinet.
Het bewijst maar weer eens dat het kabinet Rutte II geheel terecht ook wel een "rampenkabinet" genoemd wordt. PvdA en VVD maken er echt een ongelooflijke puinhoop van. In tegenstelling tot het Midas-effect (waarbij alles wat de oude koning aanraakte in goud veranderde) verandert alles wat Rutte aanraakt in een uitwerpsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten