Nee Nigel, dit kun je niet maken! Farage wil naar Amerika verhuizen

Geen categorienov 24 2016, 18:56
Nee, nee, en nog eens nee. Nigel Farage moet behouden blijven voor Nederland.
De bekendste euroscepticus ter wereld, Nigel Farage, is blijkbaar op zoek naar een carriere buiten het Europees Parlement. De UKIP-held is volgens Britse en Amerikaanse media namelijk van plan om naar Amerika te emigreren.
Ingewijden vertellen in een artikel op de website van de Times dat zowel Farage als zijn vrouw buitengewoon veel zin hebben om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Met name Farage zelf zou zich daar namelijk "vrijer" voelen dan in eigen land (en Brussel).
Natuurlijk is de vraag wat hij daar precies wil doen. Welnu, het antwoord ligt voor de hand. Farage kan namelijk buitengewoon goed door één deur met Donald Trump. Sterker nog, eerder deze maand werd hij gespot toen hij Trump Tower (het enorme gebouw van Trump in New York) verliet.
Desgevraagd liet hij toen weten dat hij en zijn vrouw daar "als gewone toeristen" waren, maar dat was natuurlijk je reinste flauwekul. Farage is nóóit gewoon een toerist. Hij is een politicus en deed daar dus iets dat te maken had met zijn politieke denkbeelden én ambities.
De kans is redelijk groot dat Trump een rol voor hem weggelegd ziet in zijn kabinet. Wellicht niet als minister, maar mogelijk wel degelijk als ambassadeur. Farage heeft zelf al laten weten best de officiële ambassadeur van Amerika bij de Europese Unie te willen worden.
Dat zou natuurlijk ronduit hilarisch zijn. Farage als ambassadeur; Farage als man die druk kan zetten op Merkel, Juncker, Dijsselbloem en al die andere Europese hotemetoten die hem jarenlang zwart hebben gemaakt. Ik kan ze nu al zien huilen en rillen van angst.
Ge-wel-dig.
Maar dat is tegelijkertijd ook een enorm probleem. Als ambassadeur van Amerika kan Farage zich namelijk niet meer inzetten voor het opheffen van de euro en het hervormen van de Europese Unie (of zelfs: het opheffen van de Unie zelf). Natuurlijk kan Amerika landen steunen die eurokritisch zijn (of worden), maar daar is het dan wel mee gezegd. Uiteindelijk is hij er dan om Amerika's belangen te dienen, niet die van Europese lidstaten of van de verschillende Europese volkeren (waaronder het Britse).
Ik kan me voorstellen dat Trump Farage buitengewoon graag bij zijn kabinet betrekt -- in welke hoedanigheid dan ook -- maar ik hoop dat dit niet gebeurt. Farage heeft belangrijk werk gedaan door het Brexit-referendum te winnen, maar zijn werk zit er wat mij betreft nog lang niet op. Ook in andere Europese landen moet het euroscepticisme gaan winnen; Farage kan als europarlementariër/leider van UKIP daar een geweldig belangrijke rol in spelen, ja, ook als het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk uit de EU stapt.
Laten we dus hopen dat Farage behouden blijft voor 'Europa.'
Hoe dan ook, speciaal voor alle Farage-fans, hier een mooie video met zijn top-uitspraken in het Europees Parlement. Kijk en geniet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten