Oh wat gaat het toch goed: Nederlander steeds minder plezier bij het winkelen

Geen categorienov 24 2016, 15:00
Als we de regering van Mark Rutte mogen geloven, kan het niet op met de gezondheid van de Nederlandse economie. In de praktijk blijkt dat echter stevig tegen te vallen.
Voor vele vrouwen is dit één van de grootste pleziertjes in het leven: lekker gaan shoppen met wat vriendinnen, niet omdat je per se wat nodig hebt maar gewoon voor de gezelligheid, omdat het kan. Helaas heeft de economische crisis vooral toegeslagen bij de portemonnee van de individuele burger, waardoor er nu eenmaal minder geld over was voor de leuke dingen in het leven. En ja, dan moet dat 'funshoppen' er toch aan geloven, als je wat krapper zit.
Je zou echter denken dat deze bezigheid weer in trek zou raken nu het weer wat beter gaat met de economie. Toch blijkt niets minder waar: uit onderzoek blijkt namelijk dat niet meer, maar juist steeds minder Nederlanders nog gaan winkelen voor hun plezier. En dat is bijzonder, want je zou toch denken dat men in betere tijden ook meer te besteden heeft. Maar dat blijkt dus vies tegen te vallen, en laat maar weer eens zien dat die betere tijden nog niet te voelen zijn bij de gewone Nederlander, die toch uiteindelijk de motor van de economie vormt. Hij moet kennelijk nog steeds blij zijn als alle noodzakelijke spullen ingekocht kunnen worden, en voor je plezier winkelen is dan ook een luxe die veel mensen zich vooralsnog niet kunnen veroorloven.
Toch is geld niet de enige reden dat mensen zich minder voor hun plezier in stads- of winkelcentra vertonen. De verschuiving naar minder op locatie en meer op het web inkopen is ook een belangrijke reden dat jij en ik minder vaak een fysieke winkel bezoeken, voor welk soort inkopen dan ook. En terecht: je spullen online aanschaffen is niet alleen praktisch maar kan je ook veel geld besparen. En dat is logisch, want bedrijven die geen dure winkels hoeven te huren zijn goedkoper uit en kunnen dus ook schepere prijzen aanbieden.
Voor de allerscherpste prijzen ben je echter aan het juiste adres bij een bedrijf als Shopkorting, dat je - bovenop de toch al lagere prijzen - nog eens extra korting biedt op online aankopen bij talloze winkels. En dat terwijl je die aankopen gewoon doet zoals je gewend bent: op de site van de desbetreffende winkel zelf. Het enige verschil is het prijskaartje dat je uiteindelijk ziet: het getal daarop is nog net wat lager.
En ja, dan krijg je al snel weer écht plezier als je wat koopt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten