Ons-helpt-ons: groei webshops zorgt ook voor groei verpakkingen

Geen categorienov 23 2016, 13:00
En goed nieuws voor eigenaren van webshops: verpakkingen kun je tegenwoordig uitbesteden aan... daarin gespecialiseerde webshops.
De groei van webshops gaat onverminderd door. Zo hadden webwinkels in de eerste 11 maanden van 2015 maar liefst 17 procent meer omzet geboekt dan in de eerste elf maanden in het jaar ervoor. Die groei blijft aanhouden. Ook in 2016 hebben worden webshops steeds populairder, wat natuurlijk niet zo gek is aangezien ze je in staat stellen om lekker achter je bureau aankopen te doen.
Door de groei van deze webshops groeit de markt voor verpakkingen ook steeds verder. Natuurlijk is dat niet zo gek: sommige artikelen moeten nu eenmaal verpakt worden -- in een doos of, als het om een cadeau gaat, in een cadeaupapiertje. Van dozen tot enveloppen, zakken, hoezen, kisten en pallets; de verpakkingsindustrie is maar wat blij met de groei van internetwinkels.
Eén van de verpakkingsspecialisten die daar bijzonder van profiteert is Topashop.nl. Deze professionele verpakker wordt steeds vaker gebruikt door andere ondernemers die begrijpen dat het verpakken van producten prima uitbesteed kan worden. Daardoor kunnen de webwinkels zich bezighouden met hun kerntaak: het verkopen van hun producten. Een ander regelt het verpakkingsproces voor ze en zorgt ervoor dat de juiste materialen gebruikt worden.
Zo is er online steeds meer sprake van ons-helpt-ons: iedereen specialiseert zich in een eigen expertise, en iedereen vaart daar wel bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten