Raad van Europa bekritiseert Nederlands plan tegen jihadisme, huilt over 'discriminatie' van Marokkanen en Turken

Geen categorienov 29 2016, 9:00
Ongelooflijk maar waar: de Raad van Europa is bang dat Marokkaanse en Turkse jihadisten binnenkort 'gediscrimineerd' worden.
Je zou denken dat de Europese boven-ons-gestelden het eerst en vooral belangrijk vinden om ons, het gepeupel, te beschermen tegen islamitische massamoordenaars. Helaas is niets minder waar: jihadisten mogen wel bestreden worden, maar dan niet op zo'n manier dat ze zich mogelijkerwijs 'gediscrimineerd' voelen. Want ja, ook jihadistische koppensnellers hebben gevoelens.
Denk je dat een beetje overdreven verwoord is? Nou nee. Lees maar mee:

In een brief aan de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Van der Steur (Justitie) eist de Raad van Europa tekst en uitleg over drie wetsvoorstellen. Het plan om iemand door een ministerieel besluit, zonder tussenkomst van een rechter, van zijn bewegingsvrijheid te kunnen beroven, is verkeerd gevallen bij de organisatie. De voorgenomen wijziging van de wet op het Nederlanderschap, waarbij het tweede paspoort kan worden ingetrokken, riekt naar discriminatie van Marokkaanse of Turkse jihadisten, aldus de commissaris [red.: Nils Muiznieks].

Daarnaast wil deze gek ook nog even tekst en uitleg hebben van het kabinet over het plan om "een persoon die op basis van zijn gedrag in verband kan worden gebracht met terrorisme" een internationaal reisverbod op te leggen. Dat vindt meneer de mensenrechtenkenner namelijk ook héél zielig.
Een jihadist die niet mag reizen?! Sneu man! Zo sneu, zelfs, dat het absoluut niet acceptabel is! Dan het risico maar op de koop toenemen dat meneer de haatbaard op het vliegtuig stapt en zijn schoenbom laat ontploffen. Het mensenrecht om 'te reizen' (huh?) is immers véél belangrijker dan het mensenrecht op... leven.
Toch?
Vervolgens levert deze gek ook nog snel even kritiek op de wens van het kabinet om de macht van de inlichtingendiensten uit te breiden. Die zorgen deel ik: het kan immers niet zo zijn dat 17 miljoen Nederlanders steevast in de gaten worden gehouden vanwege het wangedrag van een paar honderd fanaten. Helaas is dat niet de redenering achter Muiznieks klacht: hij vreest alleen maar dat dit soort maatregelen resulteren in de "stigmatisering" van bepaalde bevolkingsgroepen.
Met andere woorden, meneer trekt de racismekaart maar weer.
Gekker dan dit wordt het natuurlijk niet. Het kabinet wil jihadisme graag bestrijden, maar meneer de mensenrechtencommissaris is eerst en vooral bezig met de gevoelens van moslimterroristen die zich mogelijk "gediscrimineerd" voelen. Een satirisch programma had het niet kunnen bedenken, maar dit soort mensen hebben het tegenwoordig helaas wel degelijk voor het zeggen in de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten