Risico op aanslagen door moslimterroristen uit 't ISIS-kalifaat reëel, RTL huilt wat over extreemrechts

Geen categorienov 14 2016, 9:00
Maar het heeft helemaal niets te maken met de radicale islam hoor. Haha, tuurlijk niet!
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft een nieuw rapport doen uitgaan: "Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland." Hoewel we allemaal natuurlijk op goed nieuws hopen blijkt het terrorismegevaar in ons land nog altijd levensgroot te zijn. Nationaal Coördinator Dick Schoof legt uit:

"Juist nu ISIS onder druk staat in het Midden-Oosten, wil het in Europa nieuwe aanslagen plegen. De kans dat in Nederland een aanslag plaatsvindt is reëel."

Daar voegt hij vervolgens aan toe dat er "geen concrete aanwijzingen zijn dat terroristen daadwerkelijk voorbereidingen treffen voor het plegen van een aanslag in Nederland," maar het algemene beeld is natuurlijk duidelijk: we moeten ernstig rekening houden met terroristische aanslagen. Of in ieder geval met pogingen om aanslagen te plegen.
Zoals tegenwoordig altijd het geval is komt het gevaar van aanhangers van de radicale islam. De gemiddelde lezer zal dat ongetwijfeld als schokkend ervaren. Ahem.
Hier is het rapport. Ik zou zeggen: lees mee bij elke kop wat Schoof erover zegt.
https://twitter.com/DickSchoof/status/798050796575203332/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
Hoewel RTL Nieuws net doet alsof mogelijk geweld van 'extreemrechts' en 'extreemlinks' centraal staat in het Dreigingsbeeld is dat natuurlijk pertinente onzin. Er wordt kort iets over dat soort groepen gezegd, maar Schoofs aandacht is vooral gericht op moslimextremisten. Niet zo gek natuurlijk; dat soort tuig pleegt iets van 90% van de terroristische aanslagen wereldwijd. Het zijn de grootste massamoordenaars van deze tijd.
Extreemrechts bestaat zonder meer uit een verzameling racistische randdebielen, maar het gevaar dat deze groepering vormt is niets vergeleken met dat van radicale moslims. Zoals Schoof ook duidelijk maakt in zijn Dreigingsbeeld zijn er nog zo'n 190 Nederlandse jihadisten in het door ISIS bezette gebied in het Midden-Oosten. Op het moment dat ze daar verslagen worden komen ze honderd procent zeker terug naar Nederland, waar ze vervolgens massaal aanslagen zullen willen plegen.
Dát is het échte grote gevaar van deze tijd. Niet een stel tokkies met geschoren koppies en bomberjacks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten