Rutte gaat af: Trump mailt lijstje van leiders die hem gesproken hebben, onze premier ontbreekt

Geen categorienov 17 2016, 8:00
Mark Rutte heeft duidelijk weinig indruk gemaakt op Donald Trump, de president-elect van Amerika.
Gisteravond (laat) mailde de Republikein een lijst rond van wereldleiders met wie hij ondertussen gesproken had. Francois Hollande van Frankrijk, Angela Merkel van Duitsland, Recep Tayyip Erdogan van Turkije en vele ander leiders staan erop. Maar één naam ontbreekt: die van onze eigen premier, Mark Rutte. En dat terwijl Ruttes gesprek met Trump hem nog flink wat kritiek opleverde van D66. Heeft 'ie zijn hechte band met Alexander Pechtold dus voor niets te grabbel gegooid.
https://twitter.com/MickPersson/status/798990583226212353?ref_src=twsrc%5Etfw
Logischerwijs gingen Nederlandse journalisten er meteen achteraan. Had het gesprek tussen Trump en Rutte dan helemaal niet plaatsgevonden? Jawel, liet een woordvoerder van de president-elect weten, dat gesprek is inderdaad geweest, maar de lijst was een beetje 'oud.' Vandaag komen ze met een geupdatet versie. Het zou werkelijk hilarisch zijn als er dan maar één naam aan is toegevoegd: Rutte.
Hoe dan ook, het is natuurlijk heel aardig van Team Trump dat ze even met een excuusverhaal komen over wat er 'mis is gegaan.' Feitelijk was men Rutte natuurlijk gewoon vergeten. Nou ja, dat kan niemand ze kwalijk nemen. Op ons heeft als premier ook al geen indruk gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten