snapshot12

Sneue Sebastian Vettel maakt het goed met Max Verstappen, maar zeurt nog steeds over zijn rijstijl

Geen categorienov 11 2016, 16:53
Vettel beweert dat de kou tussen hem en Verstappen uit de lucht is, maar is dat wel zo?
Max Verstappen heeft met zijn stoere rijstijl en indrukwekkende resultaten de harten van Formule 1-fans over de hele wereld veroverd. Vooral het feit dat Verstappen op zo'n jonge leeftijd al zo goed is, maakt hem populair. Toch is niet iedereen een fan van de jonge coureur: collega's klagen steen en been over Verstappens "agressieve" rijstijl.
Zo ook Sebastian Vettel. Die was woedend over de afsnij-manoeuvre die Verstappen bij hem deed in de Grand Prix van Mexico. De viervoudige wereldkampioen, die voor Ferrari rijdt, vloekte er na de race stevig op los, wat werd uitgezonden op radio en tv. Toen Vettel (net als Verstappen) na de race een tijdstraf kreeg opgelegd vanwege een gevaarlijke beweging die hij zelf had gedaan, waren de druiven al helemaal zuur. Alles was de schuld van Verstappen, leek de Duitse coureur te denken.
Inmiddels is de kou weer uit de lucht. Althans, dat beweert Vettel in een interview. Hij heeft naderhand gebeld met Verstappen en alles uitgesproken:

"Het is duidelijk dat er in zo'n situatie altijd twee kanten aan het verhaal zijn, maar ik zou zeggen dat we erin zijn geslaagd om de wrijving achter ons te laten dus ik heb geen enkel probleem met hem."

Maar toch kan Vettel het niet laten om een sneer uit te delen aan Verstappen:

"We moeten niet vergeten dat hij het fantastisch doet gezien zijn leeftijd. Dus het is normaal dat hij nog steeds veel moet leren – dit is geen breekijzer-wedstrijd, maar een race."

Wat een sneue opmerking toch weer. Vettel verpakt het als 'compliment' door te zeggen dat Verstappen het fantastisch doet, maar zegt tegelijkertijd dat Verstappen eigenlijk nog niet snapt waar de Formule 1 om draait. Een onzinopmerking, want Verstappen begrijpt echt wel hoe hij moet racen – kijk maar naar zijn resultaten.
Een gemiste kans voor Vettel. Als je het bijlegt, moet je niet achteraf nog gaan zeuren en beledigende opmerkingen maken. Dat is volkomen onnodig, en Vettel komt er vooral zelf nogal sneu door over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten