Schandalig: Sylvana Simons zet Nederland internationaal weg als enorm racistisch land

Geen categorienov 25 2016, 12:07
Sylvana wordt bedreigd. Zelf lijkt ze dat vooral als een kans te zien om nóg meer aandacht te krijgen voor haar anti-Nederlandse standpunten.
Niemand in Nederland zou moeten worden bedreigd vanwege zijn mening. Ook Sylvana Simons niet. Hoe walgelijk haar mening ook is, ze heeft het recht om deze te uiten. We hebben hier vrijheid van meningsuiting, het is hier geen Turkije waar journalisten zomaar de cel in worden gegooid als ze een onwelgevallig standpunt innemen. Maar het feit dat Sylvana wordt bedreigd, betekent niet dat ze opeens gelijk heeft of dat haar standpunten opeens minder walgelijk zijn. Helaas lijkt Sylvana de bedreigingen vooral als kans te zien om nóg meer in haar slachtofferrol te kruipen, en nog meer aandacht te krijgen voor haar DENK-gedachtegoed.
Zo deelde ze vandaag trots een artikel van de BBC op haar Facebookpagina. Het artikel van de Britse omroep is getiteld Dutch race hate row engulfs presenter Sylvana Simons en is helaas zeer eenzijdig geschreven. Sylvana wordt geportretteerd als een heldhaftige anti-racistische politica, terwijl haar tegenstanders worden weggezet als racisten. Sterker nog, de hele Nederlandse samenleving laat zich van zijn racistische kant zien volgens het BBC-artikel.
Nergens in het artikel wordt genoemd dat Sylvana de arrestatie van Ebru Umar in Turkije goedpraatte. Ook haar weigering om de Armeense genocide te benoemen komt in het artikel nergens naar voren. Het feit dat DENK aan de leiband loopt van de Turkse overheid en dat de partij daarom zulke heftige reacties oproept, is ook nergens terug te vinden in het BBC-stuk, terwijl dit toch essentiële context is. Maar Sylvana vindt zo'n subjectief BBC-artikel natuurlijk hartstikke mooi: ze kan zich internationaal profileren als een soort anti-racistische heldin terwijl de Nederlandse maatschappij wordt weggezet als een stel racisten. Zo schrijft de BBC:

"The attack on [Sylvana Simons] has highlighted a debate bubbling inside the Netherlands far removed from its reputation as a liberal tolerant nation."

Sylvana vindt het natuurlijk reuzemooi dat de BBC schrijft dat Nederland geen tolerant land is, en deelt het artikel dan ook op haar Facebookpagina met een onheilspellend bijschrift:
schermafbeelding-2016-11-25-om-12-00-19
"The rest of the world is watching" schrijft ze, de rest van de wereld kijkt toe. Sylvana lijkt te zeggen: zie je nu wel dat ik gelijk heb? De BBC zegt het ook! De rest van de wereld is het met mij eens!
Haar fans zeggen min of meer hetzelfde, maar dan nóg explicieter. Zo reageert ene Stephen Bruynder instemmend op Sylvana's post:
schermafbeelding-2016-11-25-om-12-07-51
Het is jammer dat Sylvana kennelijk zo weinig om Nederland geeft dat ze niet aarzelt om onze reputatie internationaal door het slijk te halen – alleen maar omdat ze er zelf beter van wordt. Het is jammer dat Sylvana het debat niet op een normale manier kan voeren en haar toevlucht neemt tot leugens en valse beschuldigingen. Iedereen die tegen haar is, wordt uitgemaakt voor racist. Sorry Sylvana Simons, maar dat slaat helemaal nergens op. Nederland is geen racistisch land, maar Nederland is wél klaar met mensen die Erdogan verdedigen en vervolgens Nederlanders de les komen lezen over mensenrechten. Dat is namelijk compleet ongeloofwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten