2017: het jaar waarin ISIS eindelijk verslagen wordt

screen-shot-2016-12-16-at-13-33-06
Foto:

ISIS heeft de laatste jaren ongelooflijk veel problemen veroorzaakt in zowel het Midden-Oosten als Europa. Er vindt een genocide plaats op christenen en yazidi’s in islamitische landen, terwijl ook wij ons leven niet meer zeker zijn omdat zelfverklaarde ‘soldaten van Allah’ ook maar wat graag dood en verderf willen zaaien in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en al die andere West-Europese landen.

Toch heb ik goed nieuws: ik ben er namelijk van overtuigd dat 2017 het jaar wordt waarin ISIS eindelijk van de aardbodem geveegd zal worden. Ja, er zullen nog steeds kleine terreurcellen zijn in Europa die aanslagen proberen te plegen — en daar misschien zelfs in slagen — maar het Radicaal-Islamitische kalifaat van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zal nog voor 31 december 2017 eindelijk uitgeroeid zijn.

De reden is niet dat Europese leiders eindelijk écht in actie zullen komen. Nee, ik verwacht wat dit betreft dit jaar veel van twee niet-Europese leiders: Vladimir Poetin van Rusland en Donald Trump, spoedig de 45e president van Amerika.

Hoewel Trump niet zo van grootschalige buitenlandse avonturen voor het Amerikaanse leger is, is hij wél een man die begrijpt dat je van je af moet slaan als je aangevallen wordt. En dan niet op een zogenaamd ‘gematigde’ wijze, maar keihard, en met een groots vertoon van macht.

Datzelfde geldt natuurlijk voor Poetin, over wie je veel kunt zeggen — heel veel negatiefs vooral ook — maar toch niet dat hij passief op zijn handen blijft zitten als hij zijn belangen in gevaar ziet komen.

Wat dit betekent? Vrij simpel. Als Amerika meer gaat doen om ISIS te vernietigen moet Rusland wel meedoen. Anders zou Poetin zijn invloed in de regio immers verliezen, terwijl hij daar nou juist zoveel in geïnvesteerd heeft in de afgelopen jaren.

Wellicht dat de spanningen tussen de VS en Rusland daardoor op termijn zullen toenemen, maar op de korte termijn zal het effect daarvan wel degelijk positief zijn: ik voorspel namelijk dat het ‘kalifaat’ van ISIS het nieuwe jaar niet zal overleven. Eindelijk zullen de massaslachters een koekje van eigen deeg krijgen en massaal over de kling gejaagd worden — zoals ze verdienen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

28 reacties

 1.   

  Ik denk dat wij nog veel langer de daden van ISIS zullen meemaken. Zij zijn inmiddels de wereld rond uitgezaaid om last te blijven veroorzaken.

 2.   

  Toch maar heel erg goed dat Trump als president gekozen is.

  Ik twijfel of er alleen maar ‘een paar kleine terreurcellen’ in de EU zijn.

  Gezien de vrijheid van ‘godsdienst’, waar onze ‘elite’ zo krampachtig aan vasthoudt om de moslims niet te hoeven kwetsen – we hadden de islam al lang een ideologie kunnen noemen – mogen de moskeeën doorgaan met hun zegenrijk werk en onverbloemd de haat tegen het westen verkondigen.

  Uit onderzoek blijkt dat er veel meer haatmoskeeën zijn dan waar onze regeringen en de EU vanuit gaan. Als zij zich daar al druk om maken.

  De IS en hun aanhang wachten hun tijd af en zullen op een gegeven ogenblik toeslaan.

  Het zou me niet verbazen als de IS-oorlog in het Westen wordt voortgezet.

  En gezien het feit dat onze ‘elite’ nog steed diep in slaap is, zal het een lange tijd duren voor zij in de gaten krijgt wat er gaande is.

  1.   

   De oorlog is in het midden oosten begonnen en zal in Europa uitgevochten gaan worden, dat heb ik al vaker gehoord.

  2.   

   Wachteres wil gebedshuizen slopen en korans afpakken.

   Succes.

   1.   

    Opblazen zou beter zijn, en guustaaf noem dit geen gebedshuizen we weten inmiddels dat het haatpaleizen zijn.

    1.   

     We gaan op de volle IS-tour: gebedshuizen slopen, platwalsen en laten exploderen.

     Ik heb IS hetzelfde zien doen in Irak. Maar dan bij kerken.

     1.   

      @Gustaafff
      De islam is geen godsdienst maar een doctrine en een oorlogszuchtige ideologie. Daar kun je dus met een rein geweten de bijl in zetten! Deze wervingsbureaus van de islam hebben niéts met een godsdienst te maken en omdat IS, zoals de honden die ze zijn, tekeer gaat tegen Christenen en andere Niet-Moslims en daarmee zélf bewijstr, dat de islam niets met een godsdienst te maken heeft, wil het nog niet zeggen, dat als wij die kazernes van de haat én het bijbehorende Handboek Soldaat naar de vuilnisbelt van de geschiedenis verwijzen, wij hetzelfde doen of zijn als die beesten!
      Nogmaals: De islam IS geen godsdienst. En als jij vannacht een visioen krijgt om een dergelijk haatboek te schrijven zoals de pedofiel Mo, en een soortgelijke “godsdienst” te stichten, dan zit JIJ overmorgen in de bak wegens haat zaaien, aanzetten tot moord, discriminatie en geweld!
      Denk verdorie eens een keer na man!

     2.   

      “Ik heb IS hetzelfde zien doen in Irak. Maar dan bij kerken”.

      Precies, en nu even doordenken ….

   2.   

    Dat zijn jouw onzinnige gedachten, @Guusje en die zijn dan ook voor jouw rekening.

    Ik heb het over IS waarvan politiekcorrect blijkbaar veronderstelt dat zij zich bekeren zodra ze de grens oversteken.

    Anders ben je toch knettergek als je dit soort scum binnenlaat.

 3.   

  En dan komt het volgende islamitische clubje weer voor de dag. Geloof nou maar zolang er moslims op deze aarde blijven bestaan die in deze ideologie blijven geloven en er mee rondlopen zullen er steeds nieuwe clubjes blijven ontstaan.

  1.   

   Klopt, @Jennifer. Laten we ook Al-Qaida en Al Nusra niet vergeten. Hoog tijd om hen ook uit te roeien.

 4.   

  Persoonlijk deel ik deze mening niet.

 5.   

  Groots militair machtsvertoon. In Syrië? We hebben het militair machtsvertoon in Irak – na de val van Hussein ontstond daar de voorloper van IS – gezien en dat is ontaardt in een puinhoop. Hetzelfde geldt voor de interventie in Libië. In Afghanistan ging het ook al niet veel beter. Invasies, interventies en aanvallen zijn nooit effectief.

  Nee, Obama heeft begrepen dat zoiets met fijne handschoenen dient te worden uitgeroeid. Militaire adviseurs bij de Koerden, CIA-officieren doelwitten laten aanwijzen, bombarderen van jewelste. IS heeft – door de succesvolle anti-IS coalitie onder leiding van Obama, wij doen ook mee – al meer dan een kwart van zijn grondgebied verloren. Hopelijk zet Trump deze finesse voort, GEEN GRONDTROEPEN!

  1.   

   ALS JE DIT HERSENLOZE GELUL NOU ECHT EENS LEEST

   Ik heb 3 paar bretels nodig , anders pleurt mijn broek spontaan

   van mijn reet , wat een gelul, wat een gezets

   vergeet de militaire adviseurs niet in UKRAINE !!!

   jE WEET WEL PISSENDE RELNICHT, dat land dat niet bij de EU zit en niet bij de Navo

   ik denk dat u het mij vergeeft :

   om de naam : KLOOTZAK MET HOOFDLETTERS TE SCHRIJVEN

   enig idee wat MC Cain hier komt doen net voor Oud en NIeuw

   demente lul

  2.   

   Obama heeft helemaal niets begrepen Guustaaf dat is ook het grote probleem, ben blij dat clinton er niet komt want dan was Europa helemaal reddeloos verloren. Nu is de enige mogelijkheid die er nog is om dit e niet te doen, de inzet van de eigen burgers in heel Europa. Het zal niet anders meer gaan we zullen ons toch moeten gaan verdedigen tegen de ellende die ons gebracht is ook met medewerking van de door jou genoemde zogenaamde goeie adviseurs.

 6.   

  Tòch nog ff Putin bachen hè Michieltje.Prettig Nieuw jaar en dat het licht op je doordringt.

 7.   

  Misschien kan Michael gedetailleerd aangeven wát hij eigenlijk met “groots vertoon” en “meer gaat doen om IS te vernietigen”? Momenteel wordt al het mogelijke gedaan. Wapens voor de koerden, bombardementen, militaire adviseurs, CIA-officieren ter plaatse, mensen die doelwitten aanwijzen. Grondtroepen loopt op niets uit: dat hebben we in Irak gezien. Mogelijk kan er zelfs een breed conflict ontstaan, tussen onder andere het regime, rebellen, Iran, Rusland en de Koerden.

 8.   

  Eerst zien, dan geloven. Ik ben het hartgrondig met Gustaaff eens als hij stelt dat het kankergezwel IS is ontstaan door de bemoeienis van de VS. Als hij stelt dat Obama ‘met handschoenen’ deze zaak oplost, dan ben ik het hartgrondig oneens met hem. IS kon uitgroeien tot dat wat het nu is. Dat komt – al dan niet opzettelijk – door de Obama periode. Tegen alle adviezen in, trok hij nagenoeg alle VS troepen terug en kon IS haar lelijke kop opsteken. Obama, met de EU, heeft het gekloot in het MO – dat altijd meer of minder aanwezig was – verergerd door een geringe openlijke steun en een enorme verborgen steun aan ‘gematigde’ terroristen – door het verjagen van Mubarak en Ghadaffi en pogingen daartoe van Assad – te veroorzaken. Turkije dat altijd in troebel water vist, zag haar kans door de olie uit de door IS gecontroleerde gebieden te verhandelen en zodoende Assad te verjagen, dat eveneens niet is gelukt. Opmerkelijk is wel, dat Putin, Iran en Syrië – zonder de VS – erin geslaagd is, een staakt het vuren te bewerkstelligen. Helaas is dit ten koste van vele slachtoffers geschiedt, maar ik ben ervan overtuigd dat zij, die in Aleppo achtergebleven zijn, toch wel sympathie hadden voor deze ‘gematigde’ rebellen. Geen enkel mens, met een beetje beoordelingsvermogen, zou in dat deel van de stad gebleven zijn. Toen zij konden vluchten, hebben zij dat niet gedaan. Een Nederlands spreekwoord: ‘Eigen schuld, dikke bult’.

  1.   

   @seneca, de adviezen om de militaire aanwezigheid in Irak niet te verminderen, kwamen vooral uit de koker van de Republikeinen. De aanwezigheid van Amerikanen in Irak bood de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de mislukte premier Maliki, aan de macht geholpen door de VS. Maliki liet tientallen moslims van een andere stroming martelen in gevangenissen. De kern waar het m.i. uiteindelijk is misgegaan, is enerzijds de ontbinding van de Ba’ath Partij – waardoor radicale moslims uit de top van Husseins regime overstapten naar de Jihadisten van de voorloper van IS – alsook de ontbinding van het Iraakse leger, waardoor de Irakezen in feite weerloos waren tegen de overmacht van ISIS. Deze beide misstappen werden begaan door de Voorlopige Autoriteit – Bremer – die door Bush aldaar was ingezet. Je hebt gelijk als je stelt dat de aanwezigheid van IS de kop op kon steken door de afwezigheid van Amerikanen, maar ik denk dat de oorzaak veeleer ligt in een opeenstapeling van verkeerde besluiten, vlak na de Irakinvasie. Wat betreft Libië, Syrië en Egypte ben ik het met je eens.

  2.   

   Seneca,
   Ben het eigenlijk helemaal met Je eens, maar G.W. Is er dusdanig in gegaan dat de Amerikanen het eens een keer spuugzat waren dat er weer honderden doden in lijkenzakken terugkwamen dat Obama de zaak Een beetje voorzichtiger aanpakte. Trouwens waar waren de Europeanen met anderhalve man en een paardekop.
   Wij moeten hier in de EU eens de hand in eigen boezem steken en het defensiebudget opschroeven. De grootste economie ter Wereld (EU) en volkomen afhankelijk, militair gezien, van de USA. Duitsland alleen heeft een groter BNP Dan Rusland en Turkije samen en als we nu eens eindelijk WWII vergeten Dan kunnen we onder leiding van onze buren samen een echt leger
   Vormen. GB en FR zijn Daar natuurlijk tegen maar die kunnen verekken.
   Groeten.

   1.   

    TOTDAT Oom vladimir
    het gas dichtdraait
    en de britten het ook zat zijn met dat brexit dwarsliggen !

    gevolg, Duitsland letterlijk en figuurlijk aan het gas ,

    de economie stopt incl de auto industrie

    want heel toevallig kan je natuurlijk wel

    wat merken overnemen , de DUITSE DEGELIJKHEID

    maar de elctronica komt bij de britten vandaan

    EN DAN DOEN AL DIE BMW , AUDI EN MERCEDES KARRETJES HET NIET MEER ,

    Ik zit net effe op de Elsevier te kijken ,

    EN DAAT TREDEN SIMON. EN BEUKMAN , FLATER CS. a,k,a, ook op

    1 ervan reageert onder GDP 1, alsof SIMON met zijn arrogante typhus kop nooit weg is geweest
    dan heb je echt een waanzinnig slecht leven zelfs op oude jaarSdag 24 uur aanwezig .
    hIJ DE GESCHIFTE, BLAAST DAAR OOK HOOG VAN DE TOREN

    en ik moet mijn tabletjes innemen, ja TUURLIJK

    WAT EEN ZELDZAME KLOOTZAK !!

 9.   

  Al zou IS verdwijnen hun ideologie leeft gewoon voort. IS is trouwens niet de enigste islamitische terreurbeweging van de stuk of dertig die we kennen.

 10.   

  Putin en Trump gaan lootjes trekken of een wedstrijdje verpissen doen wie er het eerste mag.
  Als er maar iets Gebeurt.

 11.   

  http://www.express.co.uk/news/world/748369/ISIS-call-Western-jihadis-lone-wolf-attack-New-Years-churches-Obama

  2017 WARNING: ISIS call on ‘Western sons’ to launch BRUTAL attacks on New Year’s revellers
  ISLAMIC State jihadis have urged their Western “sons of Islam” to launch brutal New Year’s attacks that will turn party venues into bloody battlefields.

  ISIS-affiliated media group, Nashir Media Foundation, posted a series of terrifying images on an encrypted channel which encouraged their cowardly supporters to seize the momentum Anis Amri created following the Berlin Christmas attacks, in which the Tunisian hijacked a truck and brutally murdered 12 Christmas shoppers.

  In one image, a knife-wielding militant chases a ‘Santa on the run’ under a threatening caption which read: “You disbelieving dogs which prepared for Christmas celebrations.

  IS roept zijn ‘westerse zonen’ op om ook oudejaarsavond festiviteiten te veranderen in bloedige slagvelden.

  1.   

   En volgens Guus c.s. moeten we dit maar gelaten over ons heen laten komen en mogen we niets terug doen.

   Want dan ben je slecht …

  2.   

   Jawohl Wachteres, IS wird seine Soehne wieder aufrufen, attentaeter auf uns los zu lassen und blutige Schlachtfelder in Europa an zu richten. Wir Sind Alle unglaubige Hunde und verdienen Es zu Sterben.
   Gut Es zu wissen, so weit waren wir noch nicht, das wir uns dies ausdenken Konnten, wir haben geglaubt das der Streit vorueber war.
   Viele Gruesse.

 12.   

  Nee hoor, ik denk niet dat IS zal worden verslagen in 2017. Er zal steeds weer ergens anders een cel opduiken. Deze aanhang is veel groter dan wij denken, de haat tegen christenen zit al overal.
  Europa weet echt niet waar ze aan zijn begonnen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!