Afschuwelijk nieuws: Star Wars-actrice Carrie Fisher (1956 – 2016) overleden

Geen categoriedec 27 2016, 19:10
Bah.
2016 is geen goed jaar voor beroemdheden, zo blijkt. Overleed gisteren nog de jaren '80-zanger George Michael, vandaag was het de beurt aan één van de meest markante filmvrouwen van datzelfde decennium: Carrie Fisher. Ze overleed vandaag op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand die de actrice eerder deze week trof in een vliegtuig op weg naar Los Angeles. Vanaf dat moment is het snel gegaan:

"Actrice Carrie Fisher is overleden. Dat laat haar dochter Billie Lourd weten via familiewoordvoerder Simon Halls.

De zestigjarige Fisher, vooral bekend van haar rol als Princess Leia in vier Star Wars-films, kreeg vrijdag een hartaanval tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. Enkele passagiers gaven haar hartmassage en mond-op-mondbeademing, aldus showbizzwebsite TMZ op gezag van anonieme bronnen."

Vandaag moet het snel bergafwaarts gegaan zijn, want gisteren werd nog gerapporteerd dat de medische toestand van Carrie gestabiliseerd was. Dat goede nieuws van gisteren is nu volledig uitgewist door het overlijden.
Carrie Fisher maakte furore als Prinses Leia in de originele drie Star Wars-films, die in 1977, 1980 en 1983 het levenslicht zagen. Ook in het zevende deel van de saga dat vorig jaar uitkwam - The Force Awakens - komt Carrie weer voor. Vermoedelijk heeft ze ook een rol in de achtste Star Wars-film die aanstaande december moet uitkomen. Wat haar overlijden betekent voor deel 9 is op dit moment nog niet bekend.
Maar dat is een zorg voor later. Laten we eerst met z'n balen dat 2016 alwéér een geliefde beroemdheid van ons heeft afgepakt, en we een getalenteerde én bijzonder grappige artieste zijn verloren. De wereld is vandaag een stukje minder vrolijk geworden.
Rust in vrede!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten