Bam! Woedende politieagent haalt in keiharde Facebook-post uit naar Sylvana Simons en haar collega-racismeroepers

Geen categoriedec 06 2016, 12:00
Deze politieagent, die zijn werk al 35 jaar doet, verdient een lintje. Vandaag nog!
Wat mij betreft is Frank de Vetter uit Rijen Man van het Jaar 2016. Deze agent, die de gemeenschap al 35 jaar lang trots dient, heeft namelijk een epische post gepubliceerd op Facebook waarin hij keihard uithaalt naar figuren als Sylvana Simons (zonder die overigens bij naam te noemen). Met andere woorden: hij pakt de professionele racismeroepers aan die bewust en voortdurende verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar proberen op te zetten.
https://www.facebook.com/frank.devetter.3/posts/773948786089639
"Ik ben een slecht getrainde politieman," schrijft De Vetter spottend. "Samen met mijn collega's gebruik ik veel geweld we slaan mensen zomaar in elkaar. Ik leg regelmatig een nekklem aan waarbij volledig onschuldige mensen het loodje leggen." Hij gaat verder: "Als ik niet bezig ben met zinloze controles zit ik met mijn dikke pens op het buro koffie te drinken en donuts te eten. Ik kan niet autorijden en als ik een boef achtervolg die daarbij gewond raakt is dat mijn schuld, omdat ik hem heb opgejaagd. Als ik hem laat gaan ben ik een sukkel."
En dan:

Ik ben racistisch en schep er een waar genoegen in zo veel mogelijk gekleurde mensen te sarren. Etnisch profileren is mijn hobby want als ik een licht getinte snotneus met bontkraagje in een auto van een halve ton zie rijden vraag ik me af hoe hij aan die auto komt. Ik overweeg dan de mogelijkheid dat er iets niet klopt maar dat zijn verkeerde conclusies die in mijn beroeps gedeformeerde hersens worden gevormd. Maak ik de domme fout een donkere man staande te houden die BN 'er blijkt te zijn is dat dagenlang onderwerp van gesprek in talkshows waar de gekleurde BN'er uitgebreid de gelegenheid krijgt te vertellen over het hem aangedane onrecht.

Dat hakt er natuurlijk in, maar hij heeft helemaal gelijk. Dit is inderdaad hoe politieagenten systematisch worden neergezet door de professionele racismeroepers en zelfverklaarde slachtoffers van deze wereld. Net als zijn collega's probeert De Vetter zijn baan gewoon te doen en de samenleving te beschermen tegen het tuig dat de wet aan zijn laars lapt. Maar wee je gebeentje als blijkt dat één zo'n misdadiger een kleurtje heeft; voor je het weet wordt je als agent weggezet als een vuile racist die met name Marokkanen alleen maar lastigvalt omdat hij een hekel aan mensen met een andere huidkleur heeft.
Een heerlijke Facebook-post, maar het is ook dieptriest dat deze agent zo gefrustreerd is geworden van alle onterechte kritiek dat hij zich gedwongen voelde om zo'n stuk te schrijven. Het is echt ongelooflijk dat wij in Nederland onze dappere mannen en vrouwen in blauw uniform tegenwoordig zo behandelen. Onze ouders en grootouders hadden dat niet eens bijna mogelijk geacht. Zij hadden in ieder geval nog iets van respect voor de politie.
Het is aan ons om ervoor te zorgen dat die tijd terugkomt. Het is een grof schandaal dat politieagenten zich nu zo in de steek gelaten voelen door de rest van de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten