Bizar: Rutte steunt mega-eurofiel Verhofstadt als voorzitter Europees Parlement

Geen categoriedec 16 2016, 17:00
Onze premier ziet de doorgedraaide Vlaamse EU-liefhebber graag plaatsnemen op de voorzittersstoel.
Dat Mark Rutte alles doet wat de EU-bazen in Brussel willen, wisten we al. Van zijn stoere beloftes komt niets, en Nederland blijft lekker geld storten naar de EU. Maar vandaag heeft onze premier een nieuw dieptepunt bereikt in zijn eurofilie: hij steunt de kandidatuur van de Belgische Guy Verhofstadt als voorzitter van het Europees Parlement. Jawel, de voormalige Belgische premier die onlangs eurosceptische partijen de schuld gaf van moorden in Aleppo.
https://twitter.com/Elsevier/status/809054630336495620
Verhofstadt staat bekend als zo ongeveer de meest extremistische eurofiel die er is. Terwijl overal in Europa anti-EU-partijen aan een opmars bezig zijn, vindt de voormalige Belgische premier juist dat de EU nog lang niet ver genoeg gaat. Zo vindt Verhofstadt dat individuele landen niet langer meer mogen dwarsliggen bij het sluiten van een verdrag: een meerderheid van 22 EU-landen is volgens hem genoeg, wat dus een inperking betekent van de Nederlandse soevereiniteit.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/809689523974209536
Wellicht het meest kwalijke voorstel van Verhofstadt is dat hij een EU-minister van financiën heeft, die meer macht heeft dan de nationale ministers van financiën. Er zouden dan ook directe EU-belastingen moeten komen (nu krijgt de EU haar geld nog via de lidstaten, maar als het aan Verhofstadt ligt, moeten burgers direct overmaken aan Brussel). Zo'n plan betekent dus nóg hogere belastingen voor hardwerkende Nederlanders, nóg meer geld naar Brussel en nóg meer geldverspilling aan zinloze projecten zoals Griekenland.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/809689188002054144
Wie de EU al slecht vindt, zal al helemaal huiveren van de eurofiele denkbeelden van Verhofstadt. En Mark Rutte steunt deze man, net als D66. Wie nu nog gelooft in de stoere eurosceptische praat van de VVD, heeft écht onder een steen geleefd. De VVD van Mark Rutte is net zo eurofiel als D66, de PvdA of GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten