Dag Diederik Samsom, dahaag, dahaag, luister naar ons afscheidslied!

Geen categoriedec 12 2016, 12:30
Een kleine week nadat Sinterklaas en Zwarte Piet Nederland verlieten verlaat Diederik Samsom de Tweede Kamer. Eindelijk!
Het is tijd voor een nieuwe feestdag: 12 december. Die dag staat vanaf nu voor eeuwig in de boeken als de datum waarop Diederik Samsom het bijltje erbij neergooide en uit de Tweede Kamer stapte.

Vrijdag werd hij afgeserveerd door de leden van de PvdA, vandaag treedt Diederik Samsom terug als fractievoorzitter en als Kamerlid.

Toen vrijdag bekend was geworden dat Lodewijk Asscher de strijd om het PvdA-lijsttrekkerschap had gewonnen, gaf Samsom het al aan: hij stapt niet alleen op als leider van de fractie, maar ook als Kamerlid.

Om 14:00 uur -- denk erom dat je je telefoonalarm instelt -- is het zover. Samsom is dan officieel Kamerlid-af. Voor Nederland is dat natuurlijk een geweldig moment. Eindelijk zijn we verlost van de bloedrode milieuactivist die het wanbeleid van het nachtmerriekabinet Rutte II grotendeels bepaald heeft.
Alleen daarom al verdiende Samsom het als geen ander om vorige week zo keihard onderuit te gaan tegen Asscher. Natuurlijk is Asscher ook drie keer niks, maar hé, bij de PvdA heb je alleen maar rotsmaken. Het enige onderscheid dat je kunt maken is dat de enige zo mogelijk nog slechter is dan de andere. We moeten onze 'winst' dus pakken waar het kan.
En ja, dat Samsom verdwijnt is pure winst voor het land. Deze man is samen met Rutte hoofdverantwoordelijk voor het beleid van Rutte II; het beleid dat onze economie verzwakt heeft, onze defensie heeft uigehold, dat tienduizenden gelukszoekers per jaar uit het Midden-Oosten verwelkomt, en dat Brussel steeds meer macht geeft ten koste van onze eigen soevereiniteit... en in tegenspraak met de uitdrukkelijke wens van de Nederlandse kiezer. We kunnen er alleen maar beter van worden dat Samsom politiek met pensioen gaat. Voorlopig dan -- ik ben doodsbang dat hij over een paar jaar toch weer een comeback maakt, maar wie weet; misschien verrast hij me en blijft hij weg. Het zou geweldig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten