Doorgedraaide Tunahan Kuzu spreekt Arabisch in de Tweede Kamer: Syriërs, jullie zijn welkom!

Geen categoriedec 22 2016, 16:16
DENK gaat nu zo ver om Syriërs in het Arabisch welkom te heten tijdens een toespraak in de Tweede Kamer.
Met de verkiezingen van 15 maart in zicht, zijn bij alle partijen de campagnes losgebarsten. Voor het Nederturkse DENK betekent dat, dat de partij nóg verder gaat dan het afgelopen jaar al het geval was. Het nieuwe dieptepunt: partijvoorman Tunahan Kuzu hield een toespraak in de Tweede Kamer waarin hij Syrische vluchtelingen in hun eigen taal – Arabisch – welkom heet in Nederland.
Kuzu spreekt de Syriërs in Aleppo bemoedigend toe: volgens de DENK-leider deelt hij hun "strijd voor vrijheid, gelijkwaardigheid en veiligheid". Bijzonder opmerkelijk, want in Syrië zijn momenteel weinig mensen te vinden die het daadwerkelijk voor die waarden opnemen. Aan de ene kant heb je dictator Assad die hele steden en wijken bombardeert, en aan de andere kant heb je de rebellen die tegen hem strijden, die maar al te vaak jihadistische sympathieën hebben. Je kunt veel zeggen over de situatie in Syrië, maar dat er daar wordt gestreden voor "vrijheid" en "gelijkwaardigheid" is gewoon onzin.
En bovendien, sinds wanneer is het normaal om Arabisch te spreken in de Tweede Kamer? De overgrote meerderheid van de Nederlanders begrijpt geen snars van die taal. Hoe kan Tunahan Kuzu zichzelf nog serieus nemen als "volks"-vertegenwoordiger als hij Arabisch spreekt in het parlement? Tweede Kamerleden zijn niet gekozen als vertegenwoordigers van Syrië of van Turkije, maar van Nederland.
Het is dan ook een gotspe dat Kuzu tijdens een toespraak in de Tweede Kamer een hele paragraaf in het Arabisch leest, en Syriërs welkom heet in ons land. Dat is niet alleen raar tegenover Nederlanders die deze taal niet begrijpen, maar ook tegenover de Syriërs zelf. Zij horen deze toespraak in hun eigen taal en denken dat ze allemaal welkom zijn in Nederland, terwijl dat niet het geval is. De meerderheid van de Tweede Kamer wil immers dat de immigratie van asielzoekers naar ons land wordt beperkt. Kuzu geeft Syriërs dus valse hoop. DENK kan beter zelf Syriërs gaan helpen dan dit soort rare publiciteitsstunts uit te halen in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten