Is dit nou onze premier? De 10 kwalijkste tweets van Mark Rutte in een mooie (en beschamende) lijst

Geen categoriedec 29 2016, 19:00
Jullie premier -- niet de mijne, ik heb hem al lang afgezet met een motie van wantrouwen -- heeft er ook dit jaar weer een enorme puinhoop van gemaakt. Het gaat op bijna elk gebied slechter met Nederland dan de meeste mensen voor mogelijk hadden met een kabinet waarin de VVD de grootste coalitiepartner is. Helaas heeft die partij al haar verkiezingsbeloftes meteen na de verkiezingen in de prullenbak gegooid. Het gevolg: Nederland gaat er steeds meer op achteruit.
Om Rutte de erkenning te geven die hij verdient voor het verzwakken van ons land, hier een top 10 van de kwalijkste tweets die jullie minister-president het afgelopen jaar op Twitter slingerde. Lees mee en huiver!
10. Brexit MEXIT!
Rutte was er absoluut niet over te spreken dat onze Britse vrienden hun soevereiniteit zowaar terugeisten. Dat kan niet, aldus Rutte! Europa is de baas, niet de gewone Brit!
Het moge duidelijk zijn wat dit betekent voor de toekomst van Nederland in de EU: meer Europa, minder soevereiniteit. Zo wil Markiemark het namelijk.
9. Laten we de Nederlandse geschiedenis lekker door het slijk halen!
Net als professionele racismeroepers en beroepsslachtoffers pur sang vindt Mark het ge-wel-dig om onze nationale geschiedenis door het slijk te halen. Dit jaar liet hij weten een onderzoek te steunen naar de handel en wandel van Nederland in de tijden dat we nog kolonieën hadden. Dat dit jaren en nog eens jaren geleden is, en dat jij en ik daar helemaal niets mee te maken hadden, doet daar wat Markje betreft niets aan af. We moeten onszelf leren haten. Als niet kwaadschiks, dan nóg maar meer kwaadschiks.
8. Het gaat GEWELDIG met de overheidsfinanciën!
Volgens Mark zijn wij maar een stel ondankbare honden. Waar halen we het lef vandaan om het economische beleid van Rutte II te bekritiseren! Weten we dan niet dat het veel beter gaat met de overheidsfinanciën dan enkele jaren geleden?
Dat dit komt doordat we toen nog in een wereldwijde crisis zaten zegt Mark er natuurlijk niet bij. Ook vermeldt hij niet dat de 'verbetering' van de financiën plaatsvindt terwijl hele horden Nederlanders aan de armoedestaf geraakt zijn. Een kniesoor die daar op let!
7. Gratis geld voor Tunesië.
Wie wil dat nou niet, gratis geld voor een achterlijk land met een achterlijke cultuur en een onderontwikkelde economie? Dat belastinggeld kunnen we in Nederland zelf immers toch niet gebruiken!
6. Meer EU, Meer EU, Meer EU!
Mark weet het zeker: Nederlanders hebben behoefte aan een Europese Unie die beter zichtbaar is in het dagelijks leven van de gewone Nederlander. Dat die daar helemaal geen behoefte aan heeft en Brussel zelfs verafschuwt maakt totaal geen indruk op hem. Hij weet het immers beter. Altijd.
5. Mark maakt Nederland heel fatsoenlijk kapot.
Hij mag Nederlanders dan massaal aan de bedelstraf brengen, maar dat betekent niet dat Mark geen normen en waarden heeft. Anders dan wij Tokkies begrijpt hij namelijk dat je elkaar met respect moet behandelen:
Dat bejaarde inwoners van verpleeghuizen slechts drie keer per naar de WC mogen en anders maar in hun broek moeten plassen is wat jullie premier betreft dus heel fatsoenlijk. Gek, maar daar denk ik dus net een beetje anders over. Jullie ook?
4. De economie groeit razensnel. Dat wij daar weinig van merken is ónze schuld.
Markiemark weet het zeker: de economie herstelt zich fan-tas-tisch. Ja, ja, nog even en we zijn allemaal rijk. En met 'allemaal' bedoel ik dan: alle leden van het kabinet. De rest van Nederland kan immers naar hun geld fluiten.
De enige verbeteringen die er op economisch gebied waren -- en die vielen nogal tegen, het was helemaal niet indrukwekkend -- kwamen er niet dankzij, maar ondanks het kabinet. Dat werkte economisch herstel namelijk stelselmatig tegen met belastingverhoging na belastingverhoging. Het is een wonder dat de economie nog niet helemaal vernietigd is.
3. Niet meer Europa, "maar beter Europa." Aldus Mark.
Dat Rutte een eersteklas eurofiel is wisten we natuurlijk al langer. Toch is het wel aardig voor ons Rutte-critici dat hij dit zelf ook regelmatig op Twitter bevestigt. Zo introduceerde hij dit jaar een nieuw motto: "Niet meer Europa, maar een beter Europa!"
Oh, wat leuk gevonden Mark! Helaas weten we allemaal dat dit natuurlijk minder nationale soevereiniteit en meer macht voor Brussel betekent. Maar ja, dat zegt 'ie er dan niet bij he.
2. Mark breekt de zorg af, maar doet net alsof hij zorg héél belangrijk vindt.
Er is bijna niets meer over van ons zorgstelsel, maar dat weerhoudt jullie premier er niet van om net te doen alsof hij heel hard zijn best doet om de zorg zo toegankelijk mogelijk voor ons allemaal te maken.
Roep nu niet dat veel mensen het eigen risico niet kunnen betalen en dat de zorgpremie bijkans onbetaalbaar wordt! Dat wil Mark niet horen. Kop dicht, snaveltjes toe.
1. En de walgelijkste tweet van Rutte van het jaar is...
Ah ja. Hij bleef, liet hij ons weten in oktober, druk zoeken naar "een oplossing" in verband met het nee in het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Nou hebben wij hem twintigduizend keer uitgelegd dat de "oplossing" eruit zou moeten bestaan dat hij de uitslag ter harte nam en het verdrag dus niet moest ondertekenen, maar daar wilde meneer de professor-premier niet aan. Zoals altijd gold: hij wist het beter. En dus tekende hij het verdrag tóch gewoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten