Lachen jongens! De 10 'beste' tweets van oppermegalomaan Jesse Klaver

Geen categoriedec 24 2016, 21:00
Vermaak voor het hele gezin. En dat alles dankzij de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks, Jesse "wat ben ik toch geweldig" Klaver.
Jesse Klaver is veruit de meest megalomane, arrogante, en hautaine leider van een politieke partij in ons land. En dat wil wat zeggen. De meeste lijsttrekkers hebben namelijk een ego van jewelste. Maar niemand komt in de buurt van Klaver. Deze tien tweets bewijzen dat.
10. Klaver gaat het verschil maken. Aldus Klaver.
Wat is hij toch onder de indruk van zijn eigen geweldige politieke talent. Ja, ja, volgens Jesse kan Jesse de hele wereld aan. Inclusief Trump. Dat Trump president is van Amerika en zich helemaal niets aantrekt van wat er in Nederland gebeurt kan Jesse niet bommen. Hij is Jesse namelijk. Jesse Klaver.
9. Jesse heeft empathie. Wij ook, alleen weten we dat niet. Hij wel.
Jesse is niet alleen een politicus, hij is ook -- en misschien zelfs vooral -- een mensenkenner. Dat legt hij uit in deze video die hij op Twitter zette. Let op: hij gelooft in de goedheid van de mens. Als we allemaal echt ons best doen kunnen we misschien wel net zo empathisch worden als hij. Schitterend hoor.
8. Jesse Klaver gaat Zwarte Piet opheffen.
Doordat hij zo geweldig veel empathie heeft wéét Jesse dat iedere donkergekleurde Nederlander zich bijzonder racistisch benaderd voelt door het bestaan van Zwarte Piet. Daarom moeten we Zwarte Piet afschaffen en vervangen met een nietszeggende Roetveegpiet.
Jesse heeft gesproken jongens, dus zet die oude en mooie Nederlandse Sinterklaastraditie maar gewoon bij het grofvuil.
7. Jesse legt Wilders even uit dat hij heel veel op Erdogan lijkt. Waarom? Omdat Jesse dat zegt. Daarom.
Een ieder met ook maar een beetje gezond verstand weet dat de Turkse president Erdogan en PVV-leider Geert Wilders elkaar waarschijnlijk niet kunnen luchten of zien. Dat is niet zo gek: de twee hebben immers totaal tegenovergestelde denkbeelden.
Maar Jesse weet het beter. Als puntje bij paaltje komt zijn Erdogan en Wilders namelijk precies hetzelfde.
En u weet, als Jesse het zegt, dan is het zo. Hij is Jesse namelijk. Jesse Klaver.
6. Jesse gaat Nederland transformeren.
Als we naar de peilingen kijken zien we dat GroenLinks bij de komende verkiezingen waarschijnlijk uitkomt op ergens tussen de tien en vijftien zetels. Dat is aardig, maar het is niet significant beter dan de resultaten die de partij bij eerdere verkiezingen haalde. Alleen in 2012 ging het erg slecht. Daarvoor zat GroenLinks altijd redelijk goed.
En met 'redelijk' is alles wel gezegd. Een partij met zo weinig zetels hoort normaal gesproken immers niet deel uit te maken van een regeringscoalitie. En als zo'n clubje wel mee mag spelen moet het genoegen nemen met een bijrol die door iedereen alweer snel vergeten wordt.
Toch is Jesse ervan overtuigd dat hij een revolutie zal veroorzaken. U weet het namelijk misschien nog niet, maar Jesse is Jesse. Jesse Klaver. En Jesse Klaver kan álles.
5. Jesse gaat multinationals aanpakken.
Nou is de kans dat Jesse daadwerkelijk iets in te brengen heeft bij een volgend kabinet natuurlijk niet heel groot, maar dat weerhoudt hem er niet van om iedereen te vertellen dat hij die slechte, kwaadaardige multinationals wel even gaat aanpakken.
Natuurlijk zorgen die multinationals ook voor banen in Nederland en voor goedkope maar kwalitatief goede producten. Zo slecht zijn ze dus niet. Misschien moeten we dat maar niet aan Jesse vertellen. Het zou zijn oorlog tegen dit soort bedrijven immers compleet overbodig maken. En dat kunnen we dit heerschap natuurlijk niet aandoen.
4. Jesse Klaver is voor verandering. Verandering is voor Jesse Klaver.
Als je er goed over nadenkt zijn 'verandering' en 'Jesse Klaver' eigenlijk één en hetzelfde. Zeg maar wat je wilt, Jesse regelt het voor je. Dat Jesse het kabinet Rutte II overeind heeft gehouden en dapper meestemde toen Rutte de kiezer met een mes in de rug stak door zijn handtekening toch onder het verdrag met Oekraïne te zetten vermeldt hij er maar niet bij. Dat zijn immers van die nare feiten die niemand interessant vindt.
Jesse niet, tenminste.
3. Jesse heeft het populisme verslagen in Oostenrijk.
Nou wist ik niet dat Jesse actief campagne heeft gevoerd in dat land, maar blijkbaar heb ik dus iets heel belangrijks gemist. Volgens Jesse heeft Jesse "het populisme" namelijk verslagen in Oostenrijk.
Wat is hij toch trots he? En terecht, natuurlijk. Zo'n glansrijke overwinning voor GroenLinks in Oostenrijk is best een opmerkelijke prestatie!
2. Jesse Klaver pakt Donald Trump keihard aan.
Het is dat Trump het weet: hij zal nooit en te nimmer de verkiezingen winnen in Nederland! Daar gaat Jesse namelijk hoogstpersoonlijk een stokje voor steken. Geen wonder natuurlijk: Trump is een Amerikaan... en het is wat gek om het in Nederland te hebben over al die "illegale Mexicanen" die "illegaal de grens oversteken." Dat gedachtegoed zal in Nederland ongetwijfeld niet aanslaan nee. Alleen ontgaat het me even wat dit te maken heeft met Jesse. Jesse Klaver.
1. Jesse Klaver gaat Geert Wilders genadeloos verpulveren bij de verkiezingen!
Hoewel uit de peilingen blijkt dat Jesse Klaver daar helemaal niet in slaagt en dat de PVV zelfs de grootste partij van het land kan worden weet Jesse het zeker: hij zal Wilders in maart verslaan. En dan niet 'nipt,' nee, hij gaat de PVV verpulveren. Er blijft niets van dat populistische partijtje over. Kijk maar naar Oostenrijk; daar zegevierde Jesse ook al! Dat kunstje gaat hij gewoon herhalen in ons land!
Links mag blij zijn met zo'n nieuwe held. Wat is hij toch geweldig he, die Jesse? Jesse Klaver?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten