NOS zeurt over 'discriminatie van allochtonen.' Geeft vervolgens toe dat allochtonen veel vaker misdrijven plegen

Geen categoriedec 15 2016, 13:00
Volgens de NOS worden allochtone jongeren zwaar gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Ja, ja, die arme zielen doen helemaal niets verkeerd maar kunnen geen baan krijgen!
De NOS heeft weer eens een flutartikel gepubliceerd over het vermeende racisme van autochtone Nederlanders. Dit keer focust de staatsomroep zich op de arbeidsmarkt. Werkgevers zouden allochtonen namelijk niet aannemen, puur en alleen omdat ze Mohammed en Aïsha heten.

"We zien bijvoorbeeld dat niet-westerse migranten de Citotoets steeds beter maken", zegt onderzoeker Willem Huijnk. "Hun instroom op havo/vwo en verder naar hbo en universiteit neemt ook toe." Maar volgens hem is de achterstand van migranten op de arbeidsmarkt nog steeds groot. De werkloosheidcijfers zijn hoog: 15,6 procent van de niet-westerse migranten heeft geen werk, tegen 5,6 procent van de autochtone Nederlanders.

 

Huijnk verklaart het aanzienlijke verschil deels door het gemiddeld nog steeds lagere opleidingsniveau van migranten en hun beperktere werkervaring. "Maar er spelen ook andere zaken een rol: verschillen in sociale netwerken, culturele competenties en discriminatie door werkgevers."

Je zou denken: vreselijk! We moeten ons kapotschamen voor onze overduidelijke racistische denkbeelden! Walgelijk volkje zijn we zeg! De nazi's waren er niets bij!
Voor je tot die conclusie komt moet je deze paragraaf ook even lezen. De paragraaf staat in het midden van het stuk, waardoor de NOS natuurlijk hoopt dat niemand het leest. Helaas voor de linkse en politiekcorrecte 'journalisten' van de NOS hebben wij de concentratie wel om even goed voor een artikel te gaan zitten, en dus is het ons wél opgevallen:

Ook zijn niet-westerse migranten vaker in aanraking geweest met justitie. Van de 30-jarige niet-westerse migranten was 37 procent ooit verdacht van een misdrijf. Bij autochtone Nederlanders van 30 is dat 18 procent.

Dus wacht even! Het verschil qua werk is 10 procentpunt, en het verschil qua misdaadcijfers is 19 procentpunt. Wow! Je zou bijna denken dat het eerste verklaard wordt door het tweede! Werkgevers zijn dus niet massaal racisten en neo-nazi's; ze willen gewoon liever geen mensen in dienst nemen die in aanraking zijn geweest met justitie. Wat betekent: die misdaden hebben gepleegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten