Oplichter en ‘Paragnost van het Jaar’ Peter van der Hurk ontkent zwangerschap Rafael en Estevana

1557542_713104995414384_7717671814356013634_n
Foto: Rafael en zijn vriendinnetje Estevana krijgen een kindje. Maar hee, paragnost Peter van der Hurk zegt deze week iets heel anders in een roddelblad. Facebook / Rafael van der Vaart

RAFAEL VAN DER VAART en zijn liefje ESTEVANA krijgen een baby. Maar dat kán helemaal niet! ‘Paragnost van het jaar’ PETER VAN DER HURK had iets heel anders voorspeld. Verwarring alom. 

Ze waren nog zo gelukkig toen ze gisteren het babynieuws wereldkundig maakten. Het sprookje van de handbalster en de voetballer leek compleet. Oplichter PETER VAN DER HURK, die ondanks alle bewijzen dat hij de boel bedondert onverminderd doorgaat met het geld uit de zak kloppen van goedgelovige mensen in nood die het allemaal zelf niet meer weten en de gouden reddingsboei die deze charlatan en zijn collega’s bij als hun enige en laatste redding zien, zegt in zijn jaarvoorspelling die deze week in een roddelblad wordt gepubliceerd, iets heel anders.

‘RAFAEL wil ook graag opnieuw vader worden. Bij ESTEVANA heeft RAFAEL de liefde gevonden waarnaar hij jaren heeft verlangd en waarvan hij eigenlijk niet wist dat die bestond. ESTEVANA houdt de boot af. Zij is gek op hem en ze twijfelt niet aan haar gevoelens voor RAFAEL, maar ze vindt het nog te vroeg om zulke grote stappen in haar leven te zetten. Voor ESTEVANA is haar sportcarrière op dit moment nog erg belangrijk. RAFAEL vindt dat prima.’

Echt, deze laaielichter schudt het uit zijn mouw zoals ik dit stukje tik. Wat Van der Hurk en alle andere zogenaamde helderzienden, inclusief de keiharde zakenman DEREK OGILVIE en Char, doen, heet cold reading en dat kan iedereen. Dat Bekende Nederlanders zoals Beau van Erven Dorens en dat kliekje geblondeerde RTL-4-mutsen daar nog steeds aan willen meewerken, is een grof schandaal.

Het is heel simpel: twee beroemde mensen krijgen een relatie. Mogelijkheid 1: ze willen een kind. Mogelijkheid 2: daar zijn ze niet aan toe. Mogelijkheid 3: ze willen wel, maar het lukt om medische redenen niet. Van der Hurk houdt de roddelbladen goed bij, want dat is zijn broodwinning. Vijftig procent kans dat hij goed gokt. Deze keer zat hij er volkomen naast. Net goed.

Mogen we nog even een leugen ontmaskeren waarmee helderziende fraudeurs als Peter zichzelf als alleswetende autoriteit neerzetten? Dat eeuwige ‘ik word regelmatig ingezet bij moord- en verdwijningszaken.’ Of hij liegt, of de politie is echt knettergek. Laten we de politie het voordeel van de twijfel geven. ‘Ingezet’ is lekker vaag, zoals alle uitspraken van mafklappers als Hurkmans. Vaak bellen ze gewoon zelf naar de politie. Die zucht eens diep bij dit zoveelste telefoontje en zegt dan diplomatiek: ‘Bedankt Peter, we gaan er naar kijken. Nee joh, wij bellen jou wel.’ Heeft Peter toch met de politie gebeld en kan hij later tegen ‘media’ zeggen dat hij is ‘ingezet.’ Er is toch geen hond die het controleert.

Wie zelf ook flink geld wil verdienen aan de ellende van anderen, moet dit stuk eens lezen van Michael Shermer. Hier doet hij verslag van zijn 24-uurs-opleiding tot paragnost. Ik voorspel dat je in een mum van tijd een lekkere boterham verdient bij Astro TV.

Enne, Rafael en Estevana: veel geluk!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

2 reacties

 1.   

  Ik vrees dat van der Hurk er bij zijn vriendin ook heel vaak “naast” zit !
  Logisch als je er op moment supreme een glazen bol tussen houdt…..
  Dat wordt voorlopig geen gezinsuitbreiding in huize van der Hurk, dat voorspel
  ik zonder glazen bol.

 2.   

  Alina,

  Goed geschreven stuk. Het is inderdaad cold reading wat de zogenaamde “paragnosten” hanteren.
  Het is niets anders dan schieten op open doel met vragen en nog eens vragen. Als er dan door die kinderlijke gelovigen positief op gereageerd wordt dan borduurt de paragnost / oplichter hier op door. Niemand is paranormaal….en cold reading kan een gemiddelde chimpansee zich nog aanleren. Gewoon een kwestie van veel oefenen !

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!