Oud-president Hoge Raad zet hetze voort tegen Wilders: 'Hij beschadigt onze rechters!'

Geen categoriedec 03 2016, 21:00
Want opkomen voor jezelf is niet meer toegestaan in Nederland. Als mensen je als kleine fascisten achter slot en grendel proberen te zetten omdat je iets onvriendelijks over ze zegt heb je dat maar te accepteren.
De oud-president van de Hoge Raad, Geert Corstens, doet vandaag huiliehuilie in het Algemeen Dagblad over Geert Wilders. Volgens de oud-opperrechter ondermijnt Wilders het vertrouwen in de rechtsstaat namelijk met zijn voortdurende kritiek op rechters -- en dan met name op rechters die de zaak tegen hem behandelen.
Corstens heeft met name een probleem met Wilders' speech die hij aan het einde van zijn het proces tegen hem uitsprak. Hij zei toen:

"De strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden... Wij zullen winnen. Het Nederlandse volk zal winnen, en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond."

Je zou denken dat dit een volstrekt logische uitspraak is voor een politicus die vervolgd wordt vanwege zijn denkbeelden, maar nee, rechtertje Corstens vindt het allemaal niet kunnen:

"Dat is zó stemmingmakend. Wat hij zegt is: als jullie niet doen wat ik wil, dan zul je door de geschiedenis worden veroordeeld. Hij legt hier zo'n enorme claim op de rechters, hij beschadigt ze. Heel akelig."

Weet je wat ik pas "akelig" vindt? Dat een zittend Kamerlid vervolgd wordt omdat hij een controversiële, niet-politiekcorrecte statement maakte tijdens een verkiezingsavondbijeenkomst van zijn partij. Hem wegzetten als fascisten en vervolgen wegens 'belediging' en 'discriminatie,' dát is pas stemmingmakerij. Maar oh nee, dat moet natuurlijk kunnen, want Wilders heeft een mening die Corstens niet prettig vindt. En dat is blijkbaar strafbaar in ons land.
Maar huilebalk Corstens was nog lang niet klaar:

"Neem die tweet waarin hij het over de nep-rechtbank heeft. De nep-rechtbank. Dat kún je niet zeggen. Deze man is politicus, hij is onderdeel van ons parlementaire, democratische systeem. Essentieel daarin is een onafhankelijke rechtspraak, die door de andere machten wordt gerespecteerd. Wilders haalt dat gewoon onderuit. Hij suggereerde in de rechtbank dat de rechters hem allang hadden veroordeeld, dat ze niet onafhankelijk waren. Daarmee tast hij hun integriteit aan. Dat is fout. Er is ook geen enkele aanleiding om dat te veronderstellen."

Geen enkele aanleiding, zegt u? Dat de rechtszaak doorgaat is al aanleiding genoeg. Ja, ook ik vond Wilders' uitspraken onprettig. Het ging mij allemaal veel te ver. En ja, ook ik werd er kriegelig van toen zijn supporters het 'minder, minder, minder' in één stem scandeerden. Maar dat betekent niet dat je zo'n man vervolgens maar via een strafproces moet vervolgen. Er worden wel vaker dubieuze uitspraken gedaan door politici én gewone burgers. Als we elke keer naar de rechter stappen als dat gebeurt kunnen we wel bezig blijven. Nederland is een relatief vrij land en moet dat vooral blijven. Rechtszaken over politieke meningen passen daar niet in. De dames en heren van DENK doen met enige regelmaat uitspraken die ik bijzonder aanstootgevend vind, maar betekent dit dat ik ze het zwijgen wil opleggen -- indien nodig met hulp van de sterke arm van de wet? Natuurlijk niet. Sterker nog, als iemand ze aanklaagt zal ik de eerste zijn die het voor ze opneemt. Ze hebben het recht namelijk om te zeggen wat ze geloven, zolang ze maar niet oproepen tot geweld -- een begrenzing die voor iedereen geldt.
'Minder, minder, minder' was geen plezante uitspraak, maar iemand ervoor vervolgen is belachelijk. En vervolgens commentaar leveren op het feit dat hij de rechterlijke macht bekritiseert, tja, dat is zo mogelijk nóg belachelijker. Dahaag, meneer Corstens. Ga maar weer lekker in je thuisbilbiotheek spelen. Geen enkele Nederlander die verder geïnteresseerd is in jouw mening.
Overigens heeft Wilders ook al gereageerd op de hetze van Corstens. Zoals gebruikelijk doet hij dat in echte 'recht-voor-zijn-raap' stijl:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/805001987444113409
Boem, die zit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten