Schok voor Formule 1: wereldkampioen Rosberg stopt per direct als coureur

Geen categoriedec 02 2016, 15:13
Vriend en vijand van Rosberg reageert verbijsterd: de coureur werd vorige week wereldkampioen en stopt nu op zijn hoogtepunt - per direct.
De 31-jarige Duitser Nico Rosberg werd vorige week wereldkampioen op het F1-circuit van Abu Dhabi. Het lijkt erop dat de coureur op zijn hoogtepunt wil stoppen met de Formule 1 - vanmiddag kondigde hij aan dat zijn F1-carrière abrupt tot een einde komt.
Het afgelopen seizoen was misschien wel Rosbergs beste seizoen ooit. Waar hij voorheen altijd mindere prestaties leverde dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton, liet hij de afgelopen maanden juist consequent betere resultaten zien. Ook in de regen was Rosberg zijn rivalen de baas, iets wat juist altijd als zijn zwaktepunt werd gezien. Vorige week was het dan eindelijk zover: Nico Rosberg trad in de voetsporen van zijn vader Keke en werd wereldkampioen. Rosberg senior was in 1982 de beste, en 34 jaar later was dan eindelijk de beurt aan zoon Nico.
Toch nam Rosberg de beslissing om te stoppen niet ná, maar vóór die beslissende race in Abu Dhabi. De Volkskrant schrijft:

Het zaadje met het idee om te stoppen als wereldkampioen werd geplant na de overwinning tijdens de GP van Japan. 'Vanaf dat moment had ik de titel in eigen hand. Op zondagmorgen, vlak voor de race in Abu Dhabi, wist ik dat het mijn laatste race kon zijn. Dat gaf me een vrij gevoel voor de start. Ik wilde er vooral van genieten, wetende dat het mijn laatste keer kon zijn. Toen gingen de lichten uit en kwamen de meest intense 55 rondjes van mijn leven'

Rosberg kondigde zijn vertrek vanmiddag aan in een emotionele Facebookpost.
De coureur geeft aan dat hij de komende tijd vooral wil genieten van alles wat hij meemaakt. Met het wereldkampioenschap op zak en een glanzende carrière achter de rug, moet dat zeker lukken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten