Jihadistische massamoordenaar Duitsland kwam als vluchteling Europa binnen

Geen categoriedec 20 2016, 8:30
Goh, wie had dat gedacht? Een kansenparel uit een islamitisch land zit achter de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn gisteravond.
Behalve Tofik Dibi had iedereen dat natuurlijk al van heinde en verre zien aankomen, maar het is desalniettemin belangrijk dat het toch maar weer gezegd wordt. Het bewijst namelijk eens te meer dat het opengrenzenbeleid van Angela Merkel en Mark Rutte niet alleen naïef is, maar zelfs levensgevaarlijk.

De man die is aangehouden na de vermoedelijke aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn is waarschijnlijk in februari als vluchteling Duitsland binnengekomen. Bronnen bij de Duitse veiligheidsdiensten hebben dat in de nacht van maandag op dinsdag gemeld aan het Duitse persbureau dpa.

Volgens Die Welt zou de man uit Pakistan komen. De inlichtingendiensten van onze oosterburen kunnen daar nog geen duidelijk aan geven. De man gebruikte namelijk verschillende aliassen om Europa binnen te komen. Naar alle waarschijnlijkheid is hij een Pakistaan óf een Afghaan.
Ook is bekend geworden dat de truck -- die uit Polen kwam -- waarschijnlijk eerder op de dag gekaapt werd door de terrorist. Volgens de Duitse autoriteiten is hij bewust op de mensenmassa ingereden. Hij deed dat zelfs zigzagggend, om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Tenminste 12 mensen zijn dood en tientallen anderen (48 om precies te zijn) zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
Het moge duidelijk zijn dat dit aanleiding moet zijn voor de Duitse autoriteiten om zogenaamde vluchtelingen veel beter onder de loep te nemen. Echte vluchtelingen kunnen welkom zijn -- in ieder geval deels. In veel gevallen kunnen ze immers ook prima opgevangen worden in de regio. Maar het kan niet zo zijn dat honderdduizenden en zelfs miljoenen mensen uit het Midden-Oosten in korte tijd naar Europa komen. Met zulke aantallen zijn we niet in staat om ze goed te screenen, en dat betekent dat het risico op meer van dit soort aanslagen bijzonder groot is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten