Amateuristische Sylvana Simons doet mee aan de verkiezingen, maar smeekt nog steeds om aspirant-Kamerleden

Geen categoriejan 02 2017, 14:00
De nieuwe partij van Sylvana Simons, Artikel 1, is nu al de grootste faalactie van het jaar. En dat wil wat zeggen.
Je zou erom lachen als het niet zo intens triest was: het politieke hobbyclubje van professionele racismeroeper en beroepsslachtoffer Sylvana Simons geeft toe op Facebook dat het te weinig aspirant-Kamerleden heeft om daadwerkelijk mee te doen aan de verkiezingen. Daarom roept de partij mensen op die "gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel" hebben om zich zo snel mogelijk te melden. Dan kunnen ze namelijk nog snel even een verkiezingslijst in elkaar futselen:
Hilarisch genoeg beschrijft Artikel 1 aspirant-Kamerleden als volgt:

Respect naar iedereen. Vrijheid, tolerantie, inclusiviteit. En een gezonde hekel aan discriminatie en uitsluiting.

Respect naar iedereen behalve naar autochtone, blanke Nederlanders dus he! Dat je dat even weet. En wat uitsluiting betreft is Artikel 1 ook helemaal niet zo principieel. Sylvana Simons pleitte eerder immers nog voor een zogenaamde discriminatiepolitie die mensen die er politiek incorrecte opvattingen op nahouden te vervolgen en er zelfs voor te zorgen dat ze hun baan verliezen. Uitsluiting is dus heel erg slecht... tenzij je toevallig een PVV-kiezer of een VNL-kiezer bent. Dan vindt Sylvana het juist volkomen normaal dat de samenleving je uitkotst.
Vervolgens komt Artikel 1 met deze parel:

Nieuwsgierig ben je ook. Welke problemen raken mensen? Waarover maken mensen zich zorgen? Wat zien de mensen op straat als oplossingen voor onze uitdagingen?

Nou, Sylvana en co., heel veel mensen zien het opengrenzenbeleid van de regering als een serieus probleem. Datzelfde geldt voor terrorisme en de radicale islam. Maar jullie zijn niet van plan om dáár iets aan te doen he? Welnee, een ieder die daar iets van zegt kan zelfs op een zwarte lijst gezet worden (zie hierboven) waarna hij of zij nooit meer voor de overheid kan werken, wat toch de grootste 'werkgever' van Nederland is.
Dan is deze eis er ook nog:

Je goed in een team kunt werken en makkelijk communiceert in woord en geschrift.

Oeps is dat een sneer naar bepaalde prominente leden van Sylvana's oude partij? Je weet wel, de lieden die het Nederlands nauwelijks beheersen maar wel lekker in de Kamer (willen) zitten? Over uitsluiting gesproken zeg! En ik maar denken dat Artikel 1 voor inclusiviteit is! Wat een racistische rotpartijtje! Mensen die het Nederlands niet geheel machtig zijn mogen dus niet meedoen? Ik vraag me af wat DENK daarvan vindt.

Je integer bent en een Verklaring Omtrent Gedrag kunt overleggen.

En dat verklaart het probleem van Artikel 1 natuurlijk nóg meer dan bovenstaande eis. Zo ga je van 50.000 mogelijke Kamerleden naar 10. Of 5. Of mogen we dat ook al niet zeggen omdat dit zogenaamd 'racistisch' is? Gezien bovenstaande punt kan Sylvana het weten. Racisme en uitsluiting vormen overduidelijk officieel deel van het platform van haar partij.
Sylvana en haar Artikel 1 willen dat potentiële gegadigden nog voor 6 januari reageren. Dan moeten de cv's dus allemaal binnen zijn. Vervolgens gaan ze er ongetwijfeld met de stofkam doorheen waarna de partij op zijn vroegst slechts twee maanden voor de verkiezingen met een kieslijst komt.
Je zou erom huilen als het niet zo ongelooflijk grappig was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten