Arrogant Duitsland denkt Israël de les te kunnen lezen, veroordeelt bouw van Joodse woningen

Geen categoriejan 27 2017, 16:00
Het historisch besef is ver te zoeken bij de regering van Angela Merkel.
Dat Duitsland onder leiding van Angela Merkel volledig de weg kwijt is, is bekend. De uitspraak "Wir schaffen das" is inmiddels berucht vanwege de gevolgen die deze had voor Duitsland en de rest van Europa: miljoenen kansloze migranten stromen Europa binnen, met alle gevolgen van dien. Berichten over aanrandingen, vandalisme en geweld door asielzoekers zijn schering en inslag, en dat allemaal dankzij Merkel.
Ondanks dat gigantische fiasco denkt de Duitse regering het constant beter te weten dan andere landen. Niet alleen als het gaat om immigratie, maar ook op andere thema's. Het laatste doelwit van Duitsland is Israël. Premier Netanyahu kondigde eerder deze week aan dat er 2,500 nieuwe woningen zullen worden gebouwd in de Westelijke Jordaanoever, beter bekend als Judea en Samaria. En dat is onacceptabel, aldus een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Duitse regering "betwijfelt" of Israël wel echt is toegewijd aan de tweestatenoplossing, waarbij de Westelijke Jordaanoever zou worden toegewezen aan een toekomstige Palestijnse Staat. Volgens de woordvoerder gaan de huidige bouwplannen "veel verder" dan wat we voorheen hebben gezien.
[caption id="attachment_157958" align="aligncenter" width="529"]De Israëlische premier Netanyahu De Israëlische premier Netanyahu. Bron: Flickr/IsraelInUSA[/caption]
Het is natuurlijk vrij bizar dat de Duitse regering Israël op de vingers tikt. Een land dat verantwoordelijk is voor de moord op zes miljoen Joden zou misschien een toontje lager moeten zingen. Bovendien is Duitsland zelf niet echt succesvol bezig: dankzij de open grenzen van Merkel vond er in Berlijn een gruwelijke aanslag plaats op een kerstmarkt. Duitsland zou beter een voorbeeld kunnen nemen aan Israël, dat al decennialang te maken heeft met islamitisch terrorisme, dan de Joodse staat veroordelen omdat het wat huizen bouwt voor haar burgers.
[caption id="attachment_157959" align="aligncenter" width="637"]Huizen in Israël. Huizen in Israël.[/caption]
Wat de kritiek van Duitsland nog dommer maakt, is dat de bouw van deze huizen absoluut niet in de weg staat van een eventuele vrede met de Palestijnen en de oprichting van een Palestijnse staat. De woningen worden namelijk gebouwd in de zogeheten nederzettingenblokken, gebieden die nét over de officiële Israëlische grens liggen. Zelfs als er een Palestijnse staat wordt opgericht in de Westelijke Jordaanoever, zullen de nederzettingenblokken daar nooit onderdeel van zijn. Die zullen in dat geval worden toegewezen aan Israël, en de nieuwe Palestijnse staat zou dan ter compensatie wat land kunnen krijgen dat nu bij Israël hoort.
Om überhaupt te kunnen spreken over een tweestatenoplossing, is het natuurlijk wel een vereiste dat beide partijen in gesprek willen gaan over een eventuele oplossing. Israël heeft al meermaals plannen voorgelegd aan de Palestijnen over een oplossing, waarbij de Palestijnen bijna al het gebied krijgen dat ze eisen. Toch lopen de onderhandelingen telkens stuk omdat de Palestijnen weigeren om zelfs maar een kléín beetje water bij de wijn te doen. Voorlopig is er dus totaal geen sprake van een Palestijnse staat, en kan het dus ook geen kwaad als er Joden wonen in dat gebied.
Maar de regering van Angela Merkel geeft liever Israël de schuld, dan de situatie eerlijk te bekijken. En dat terwijl Duitsland zo ongeveer in puin ligt door haar desastreuze asielbeleid. Het is te hopen dat Israël zich niets aantrekt van de Duitse kritiek, en gewoon doorgaat met het bouwen van nieuwe huizen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten