Artikel 1 wordt nu echt wanhopig: stem op Sylvana Simons, de enige kans op een zwart Kamerlid!

Geen categoriejan 13 2017, 15:00
De partij van Sylvana Simons vindt niets zo belangrijk als huidskleur: er moet en zal een "Afro-Nederlander" in de Kamer komen.
Het gaat niet goed met Artikel 1. De partij verkeert in financiële problemen en werd aangeklaagd door een anti-discriminatiebureau dat dezelfde naam draagt. De partij van Sylvana Simons heeft dan ook alle reden om behoorlijk in paniek te raken: de verkiezingen zijn immers al over twee maanden en als Sylvana geen zetel haalt, komt haar politieke carrière tot een einde voordat die goed en wel begonnen was.
Artikel 1 gooit het daarom over een andere boeg: op Facebook roept de partij op om op Sylvana te stemmen, omdat zij de enige kans is om straks een zwarte Nederlander in de Tweede Kamer te hebben.
Artikel 1 linkt hierbij naar een opiniestuk van Kiza Magendane, die beweert dat zwarten buitenspel staan in de Nederlandse politiek. Het diversiteitsbeleid van veel partijen en organisaties richt zich vooral op Turken en Marokkanen, maar zwarten (of "Afro-Nederlanders") worden buiten beschouwing gelaten, zo betoogt de student:

"De laatste hoop om een Afro-Nederlander terug in de Kamer te zien is daarom via het (sic) nieuwe opgerichte partij Artikel 1 van Sylvana Simons. Uitgerekend van een politieke partij buiten de gevestigde orde. Wat zegt dit over de inclusie van Afro-Nederlanders in de politieke realiteit?"

Een citaat waar Artikel 1 zich volledig in kan vinden. Niets is voor deze partij namelijk belangrijker dan huidskleur. Het gaat niet om ideeën, niet om beleid, niet om geschikte kandidaten of al die andere zaken waarop een verstandig mens zijn politieke keuze baseert. Nee, bij Sylvana's partij gaat het om huidskleur. Er moet en zal een zwart Kamerlid zijn, en daarom moeten mensen op Sylvana Simons stemmen.
Het is de vraag of kiezers dit een overtuigend argument vinden om hun stem aan de voormalige TMF-presentatrice te geven. De peilingen voorspellen een sombere toekomst voor Artikel 1, en dat is maar goed ook. Een partij die geen ander argument heeft dan "stem op Sylvana want ze is zwart" verdient geen plek in de Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten