Bam! GeenPeil laat gaan spaan heel van onbetrouwbare democratiehater Mark Rutte

Geen categoriejan 19 2017, 13:30
Je moet helemaal van lotje zijn om Mark Rutte nog te vertrouwen. Nou, goed nieuws, de meeste Nederlanders doen dat ook niet meer. Ze hebben hem nu genoeg kansen gegeven, maar steeds kiest hij ervoor om beloften te verbreken en de mening van de kiezer aan zijn laars te lappen.
Eén van de partijen die het voortouw neemt in de politieke strijd tegen de minst betrouwbare premier ooit is GeenPeil, van Bart Nijman (GeenStijl) en Jan Dijkgraaf (lees dit heerlijk geschreven "briefje van Jan" aan D66-rechters trouwens even). In een artikel op de website van de nieuwe partij halen ze vandaag terecht op heerlijke wijze naar hem uit.

De man die in 2012 alle kiezers 1000 euro beloofde, beweerde afgelopen zondag in Buitenhof dat er “nul kans” was dat zijn partij met de PVV over coalitie zal onderhandelen na 15 maart. Twee dagen eerder zei hij nog dat zijn partij juist niemand uitsluit. Niet vreemd dus, dat een EenVandaag-peiling uitwijst dat de helft van de kiezers Rutte niet gelooft. En er is meer onderzoek waarin wordt aangetoond dat Rutte een geloofwaardigheidsprobleem heeft.

Het ultieme bewijs van zijn leugenachtigheid is natuurlijk Ruttes reactie op de uitslag van het GeenPeil-referendum. Zoals GeenPeil schrijft:

Wat begon als ‘slechts een handelsverdrag’, eindigde met ‘vacuümbommen op Aleppo’ en verzandde uiteindelijk in een leeg inlegvel waarbij de leugen werd opgediend dat het ‘recht is gedaan aan de tegenstemmers’. De hele tijdlijn is ontluisterend – en funest voor de geloofwaardigheid van de VVD-premier. Niet in de laatste plaats omdat Rutte gefundeerde kritiek op het memootje “weersprak” met jij-bakken, sneren en dooddoeners.

Deze man is zes jaar lang premier geweest. Hij beloofde ons 1.000 euro, waarvan we nog geen cent gezien hebben. Hij zweerde dat hij de uitslag van het referendum serieus zou nemen, maar lakt het juist aan zijn laars. Hij beloofde dat hij geen geld zou overmaken aan Griekenland, maar gaf het onverantwoordelijke land alles wat ze wilden + een leuke bonus. En hij zegde toe dat hij de onderste steen boven zou halen in het onderzoek naar MH17, maar deed er vervolgens niets aan.
GeenPeil heeft gelijk. Rutte is een huichelaar, een democratiehater, en de meest onbetrouwbare politicus van ons land. Het is nu aan ons -- aan kiezers -- om op 15 maart met hem af te rekenen en hem vervroegd met pensioen te sturen.
neeisnee
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten