Bevestigd: linkse kiezers haten democratie als winnaar verkiezingen hun mening niet deelt

Geen categoriejan 22 2017, 12:00
De overgrote meerderheid van de linkse kiezers vindt dat zelfs als de PVV de grootste partij van het land wordt, het cordon sanitaire in stand moet blijven. Daarmee bewijst links Nederland maar weer eens dat het helemaal niets heeft met begrippen als 'democratie' en 'tolerantie.'
Tijdens zijn peiling van deze week vroeg Maurice de Hond kiezers niet alleen op welke partij ze gaan stemmen in maart, maar hij had ook een nog een stel andere vragen voor ze. De meest interessante van die vragen is (wat mij betreft): "Mocht de PVV de grootste worden, vindt u dan dat de VVD toch met de PVV moet gaan regeren?"
Het antwoord van verschillende soorten kiezers op die vraag zegt eigenlijk alles over de anti-democratische houding van links in ons land:
Screen Shot 2017-01-22 at 12.39.18
46% van de VVD-kiezers, 66% van de 50PLUS-kiezers, en 35% van de CDA-kiezers vindt dat de VVD en PVV dan toch zaken met elkaar moeten doen. De kiezer heeft gesproken, is de visie, politici moeten zich daar maar aanpassen. Uiteindelijk is het volk immers soeverein, niet de politiek.
Helaas denkt links daar heel anders over. Wat die partijen betreft zijn de resultaten echt schokkend te noemen: slechts 4% van de D66'ers heeft respect voor ons democratische systeem, slechts 3% van de PvdA'ers, en maar een magere 9% van de SP'ers. GroenLinks is de meest democratische partij van Nederland met maar 11% van de kiezers van die partij die vinden dat de verkiezingsuitslag recht gedaan moet worden, ook als die uitslag hen niet bevalt.
De overgrote meerderheid van de aanhangers van de linkse partijen (74% onder D66'ers, 73% onder SP'ers, 82% onder GroenLinksers, en tenslotte maar liefst 94% onder PvdA'ers) heeft dus juist een broertje dood aan het democratische proces. Deze mensen vinden het volstrekt niet relevant wie de verkiezingen wint. Zij willen hoe dan ook hun zin doordrammen en weigeren een stapje terug te doen als blijkt dat de rest van de kiezers hun denkbeelden niet delen.
Deze anti-democratische houding is niet verrassend, maar wél schokkend. Als conservatief-libertariër respecteer ik dat proces namelijk wél. Ja, als GroenLinks de verkiezingen zou winnen zou ik inderdaad zeggen dat die partij mee moest regeren, ook al ben ik het zelf met vrijwel alles oneens waar die partij voor staat. De kiezer heeft dan immers gesproken en die dient zijn zin te krijgen. Dat betekent niet dat mensen als ik dan geen oppositie kunnen voeren, maar het betekent wel dat wij onze wil als minderheid dan niet opleggen aan de meerderheid. Het zal links verbazen, maar dat heet dus 'democratie.'
Geen wonder dat links na de inauguratie van Donald Trump meteen helemaal losging in Amerika (en andere landen trouwens). Hij heeft de verkiezingen weliswaar gewonnen, maar daar hebben zij gewoon lak aan. Zij willen zélf altijd regeren, ook als de kiezer dat niet wil.
Laten we in vredesnaam hopen dat deze mensen op 15 maart niet de doorslag geven. Als dat wel zo is kunnen we onze democratie beter maar meteen opheffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten