De politie zegt het vertrouwen op minister Van der Steur: 'De politiek doet niets!'

Geen categoriejan 05 2017, 11:00
Nederlandse politieagenten hebben het helemaal gehad met de volstrekt incompetente en op epische wijze falende minister van Veiligheid en Justitie. Ik heb het natuurlijk over, hoe kan het ook anders, de VVD'er Ard van der Steur.
Dat blijkt uit een enquete van politievakbond ACP. In totaal deden er maar liefst 1.700 agenten mee aan het onderzoek. Stuk voor stuk geven ze te kennen dat ze totaal geen vertrouwen in het kabinet hebben, en al helemaal niet in de minister die er zogenaamd voor hén behoort te zijn.
"Ik schat dat zo'n 90 procent van de agenten aangeeft dat zij helemaal niets meer van politici verwachten," zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in het AD. "Dat is schokkend. De politiek in Nederland is losgezongen van het politieapparaat."
Volgens de agenten zijn er drie grote problemen:
1. Er is een tekort aan mensen
2. Er is een tekort aan bevoegdheden
3. Er is een tekort aan middelen
Het gevolg van al die tekorten hebben we gezien tijdens Oud & Nieuw, toen hele horden kansenparels agenten aanvielen met vuurwerk en stenen. De politie kon daar maar bar weinig aan doen, onder meer doordat de politiek weigert om agenten een taser te geven, waarmee ze criminelen snel en gemakkelijk kunnen uitschakelen zonder hen dodelijk te verwonden.
Ongelooflijk genoeg zegt faalhaas Van der Steur dat hij niet van plan is om de politie een handje te helpen. Er komen niet meer agenten bij, en ook voorstellen van de politie om vuurwerkgooiers een boete van 5.000 euro op te leggen verwerpt hij bij voorbaat al. Want stel je voor dat de politie haar werk goed kan doen en de orde kan bewaken. Dat moet je natuurlijk niet willen. Vuile racisten.
De situatie is al schrijnend, maar het wordt nog erger de komende jaren. Het kabinet wil namelijk dat er van 2017 tot 2020 maar liefst 1.000 banen verdwijnen bij de politie. Dat is ongekend en volkomen onacceptabel. Er zijn al te weinig agenten. De komende jaren wordt dat tekort dus alleen maar schrijnender. Zowel de samenleving als agenten zelf zullen daar het slachtoffer van zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten