Dit is de held van Izmir: de politieagent die zijn leven gaf voor zijn volk

Geen categoriejan 06 2017, 10:30
We kunnen alleen maar hopen dat als wij ooit in zo'n situatie terecht komen we minstens net zo moedig zullen zijn als Fethi Sekin.
Fethi Sekin is een moderne held. De politieagent kwam gisteren namelijk om het leven bij de aanslag in Izmir. Dat gebeurde niet doordat de autobom vlak naast hem ontplofte, maar omdat hij zijn best deed om de terroristen uit te schakelen. Die actie moest hij, helaas, met zijn leven bekopen.
Sekin is de man die er verantwoordelijk voor is dat de aanslag grotendeels mislukte. De drie betrokken terroristen wilden namelijk een enorm bloedbad aanrichten. Eerst wilden ze talloze mensen vermoorden met een autobom, en daarna waren ze van plan om onschuldige mensen dood te schieten met hun miltrailleurs, waaronder een AK47.
https://twitter.com/Istanbultelaviv/status/817272290106753025
Dat er uiteindelijk 'slechts' twee onschuldige mensen om het leven kwamen -- Sekin en een werknemer van de rechtbank -- is te danken aan de politieagent. Toen hij de terroristen zag begreep hij namelijk meteen dat er iets aan de hand was. Met gevaar voor eigen leven greep hij in. Daardoor ging de autobom te vroeg af en sloegen de terroristen -- gewapend en al -- op de vlucht. Eerst werden ze de auto uit gedwongen (en ging de autobom af op een plek waar er alleen mensen gewond raakten). Toen de terroristen, zwaarbewapend en al, vervolgens het vuur openden bedacht Sekin zich geen moment. Hij achtervolgde ze en ging het vuurgevecht aan. Uiteindelijk slaagde hij er in minstens één terrorist te doden voor hij -- verschrikkelijk natuurlijk -- zelf vermoord werd.
Sekin laat een vrouw en drie dochters achter. Hij ondernam zijn heldendaad dus terwijl hij wist dat dit hem het leven kon kosten en dat zijn vrouw haar man, en zijn dochters hun vader mogelijk zouden verliezen.
Wat heeft deze man een enorm offer gebracht. Laten we hopen dat de Turkse overheid ervoor zorgt dat het zijn jonge gezin aan niets zal ontbreken van nu af aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten