ENORME COUP FORUM VOOR DEMOCRATIE: Haye van der Heyden sluit zich aan bij de club van Thierry Baudet

Geen categoriejan 07 2017, 20:00
Groot nieuws in de entertainmentsector én in de politieke wereld: Haye van der Heyden heeft zich vandaag officieel aangesloten bij Forum voor Democratie, het project van Thierry Baudet, die een soort van rechtse D66 wil zijn.
Op haar website meldt Forum voor Democratie dat Van der Heyden zich in gaat zetten voor een hervorming van de NPO en een accentverlegging in de subsidiëring van kunsten.
Nou weet ik wat de gemiddelde lezer denkt: wow, dat is wel een héél grote vangst van Forum. Haye is immers echt een grootheid in de politiek! Dat heeft hij jarenlang bewezen door... kinderboeken, scenario's en toneelstukken te schrijven. Daarnaast is hij natuurlijk ook nog cabaretier, acteur, én muzikant. Zo'n man kunnen we natuurlijk buitengewoon goed gebruiken in de Nederlandse politiek: het is maar al te vaak hartstikke saai in de Tweede Kamer. Een stand-up comedian is dan hilarisch, zeker als die tijdens zijn voorstelling/speech ook nog een zelfgeschreven liedje kan schrijven.
Toch?
Het aparte aan dat hele forum is dat het langzamerhand een soort ons-kent-ons uit de quasi-intellectuele (rechtse?) wereld wordt. Baudet heeft er een handje van om te schoppen tegen 'de elite' en 'het establishment,' maar als er één elitaire club is in Nederland is het onderhand toch echt Forum voor Democratie. Er is niets mis met bekakt zijn, maar om nou een hele partij van bekakte lieden met iets te veel arrogantie dan goed voor ze is op te zetten... dat gaat wel heel ver.
Leuk en aardig dat deze rechtse grachtengordeldieren vinden dat ze het veel beter kunnen dan hun linkse buren hoor, maar ik vraag me ernstig af of Nederland daar nou echt beter van wordt. Natuurlijk is het niet zo dat Van der Heyden het hart op de verkeerde plek heeft of iets dergelijks. In 2012 nam ik het nog voor hem op toen hij ontslagen werd door de VARA. Maar dat betekent niet dat hij a) iets te zoeken heeft in de politiek en b) dat ook nog eens bij een partij die al een imagoprobleem heeft wat betreft de enigszins bekakte tongval van diens meest prominente leden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten