Geert Wilders is klaar voor de overwinning en presenteert zijn lijst voor de Tweede Kamer

Geen categoriejan 06 2017, 21:00
De top van de PVV-lijst wordt vooral gevuld door ervaren politici, met enkele verrassende nieuwkomers.
Eerder maakte Geert Wilders de top-3 van de PVV-lijst bekend, nu is dan ook de volledige lijst gepresenteerd. Vanochtend meldde DDS al dat de lijst wordt aangevoerd door Geert Wilders, zijn trouwe nummer twee Fleur Agema en Europarlementariër Vicky Maeijer op drie. Nu zijn alle vijftig namen bekend: Wilders zette de kandidatenlijst vanavond op Twitter.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/817439656799326208
De top tien bestaat volledig uit huidige Kamerleden van de PVV, met uitzondering van Vicky Maeijer – die nu in het Europees Parlement zit – en Gidi Markuszower, huidig Eerste Kamerlid. Markuszower stond in 2010 ook al op de PVV-lijst. Destijds trok hij zich terug van de lijst nadat CDA-minister Ernst Hirsch Ballin – een PVV-tegenstander eerste klas – had beweerd dat hij geheime informatie zou doorspelen aan buitenlandse inlichtingendiensten. Hoewel er geen bewijs werd geleverd voor die beschuldiging, nam Markuszower een stapje terug.
In 2014 werd Markuszower voor de PVV Eerste Kamerlid, en nu gaat hij dus toch de Tweede Kamer in. Met zijn vierde plek weet hij zich verzekerd van een Kamerzetel. Overigens geldt dat voor de meeste kandidaten op de lijst, want de PVV staat al maandenlang bovenaan de peilingen. Als dat zich vertaalt naar een verkiezingsoverwinning, kan de Tweede Kamer een hoop nieuwe gezichten begroeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten