Genoeg is genoeg! Forum voor Democratie verklaart subjectieve, linkse NPO de oorlog

Geen categoriejan 12 2017, 8:00
Het Forum voor Democratie heeft het -- net als jij en ik -- helemaal gehad met de subjectiviteit en linksheid van de NPO. Daarom wil Forum de NPO grondig gaan saneren als de club in de Tweede Kamer komt.
Jij en ik klagen al jaren steen en been over het linkse karakter van de NPO -- dat zie je niet alleen terug in de onderwerpen die gekozen worden, maar ook in de wijze waarop over die onderwerpen gesproken wordt -- maar er is bijna geen enkele partij die daar écht iets aan wil doen. In het verleden heb ik Forum enkele malen bekritiseerd, maar wat de NPO betreft hebben Thierry Baudet en zijn vrienden 100 procent gelijk: de NPO moet helemaal op zijn kop gezet worden.

Forum voor Democratie constateert grote vooringenomenheid in de publieke media. Een stuitende eenzijdigheid domineert, gekoppeld aan groot gebrek aan oprechte nieuwsgierigheid. De NPO is verworden tot een instrument van het partijkartel en daarom denkt Forum voor Democratie dat een grondige sanering van de NPO een belangrijk onderdeel vormt in de kartelbestrijding.

Zoals Forum uitlegt was de NPO voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne alleen maar bezig om Nederlanders te vertellen dat het verdrag er moest komen. Toen het over Brexit ging werd de kijker steeds weer verteld -- door dezelfde mensen! -- dat een exit van het Verenigd Koninkrijk voor een gi-gan-ti-sche crisis zou zorgen. Trump kon niet winnen, wisten de NPO-talking heads ons dagelijks te vertellen, Geert Wilders is een vuile racist, en Sylvana Simons is juist onze Grote Verlosser.
Het is elke dag, elke week, elk jaar weer hetzelfde bij de NPO. Het zijn dezelfde linkse gasten en dezelfde linkse presentators die ons dezelfde linkse praatjes verkopen.
Dat is op zich al erg genoeg, maar wat dit verhaal nog erger maakt is dat de NPO de belastingbetaler jaarlijks 900 miljoen euro kost. We hebben het dus over bijna een miljard per jaar of over 2,5 miljoen euro per dag. Dat zijn jij en ik elke dag weer kwijt aan de linkse propagandisten die ons vervolgens de hele dag door mogen vertellen dat wij racistisch zijn, dat de EU een geweldig mooi project is, dat Sylvana Simons een nieuwe Nederlandse heldin is, dat Zwarte Piet racistisch is, dat Geert Wilders een neo-nazi is, en dat met name de PvdA stiekem eigenlijk een geweldig mooie partij is.
Knettergek. Het moet maar eens afgelopen zijn met de NPO en de enorme bedragen die deze professionele linkse propagandisten er ieder jaar weer doorheen jagen om Nederland nog linkser te maken dan ze al is.
Forum voor Democratie vindt dat ook en komt daarom met deze bijzonder goede ideeën:
Het enige probleem dat ik hiermee heb is dat de hele NPO onderhand wat mij betreft wel kan worden opgeheven. De meest succesvolle programma's van de NPO zouden ook prima bij een commerciële zender kunnen, denk maar aan De Wereld Draait Door. En al die andere programma's -- die Forum blijkbaar wil behouden en waar de partij zelfs meer van wil zien -- zijn gewoon nutteloos. Er kijkt immers niemand naar.
We hebben Discovery Channel al. Er is helemaal geen noodzaak voor NPO2 dat met slechte, linkse documentaires komt waarin alles wat links is geknuffeld wordt, terwijl alles wat maar enigszins rechts aandoet weggezet wordt als 'extreem.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten