Getergde Jan Roos haalt keihard uit naar "witteboordencriminelen VVD" en "roverhoofdman" Mark Rutte

Geen categoriejan 30 2017, 15:00
Er zijn van die momenten waarop je als journalist/blogger/columnist echt heerlijk om de politiek kunt lachen, terwijl het tegelijkertijd allemaal dieptriest is. Zo ook nu.
Jan Roos -- lijsttrekker van VNL (VoorNederland) -- heeft namelijk op hilarische maar vooral ook terechte wijze uitgehaald naar de "onbetrouwbare VVD" en diens "roverhoofdman" Mark Rutte. U weet wel, Lachebek Mark of MarkieMark, zoals ik uw premier (niet de mijne, ik heb hem al lang naar huis gestuurd met een motie van wantrouwen) zelf pleeg te noemen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/In-zijn-nieuwste-vlog-gaat-Jan-Roos-in...-VNL-VoorNederland_614998408698118.mp4"][/video]
In zijn nieuwste vlog legt Roos op de voor hem bekende directe wijze uit dat veiligheid bepaald niet in goede handen is bij de VVD. Dat klopt natuurlijk zonder meer: het aantal VVD'ers dat opgestapt is na deze of gene controverse is niet meer op één hand te tellen.
"Van der Steur, Opstelten, Teeven, Van Rijn, Verheijen, Van Miltenburg, Weekers, Houwers... ik kan zo nog wel even doorgaan met VVD'ers opnoemen die moesten aftreden wegens liegen, bedriegen of de boel gewoonweg besodemieteren," begint Roos. "Het woord onbetrouwbaar en de VVD zijn bijna niet meer los van elkaar te zien," gaat hij terecht verder.
Vervolgens richt hij zijn pijlen op Mark Rutte:

"De roverhoofdman van dit alles [ontspringt de dans]. Mark Rutte weet telkens op tijd afstand te nemen van zijn vriendjes op het moment dat het misgaat. Maar het was ook Mark Rutte die de VVD-stemmer in de verkiezingscampagne van de vorige keer van alles en nog wat beloofde, maar helemaal niets waarmaakte. Geen cent naar de Grieken, duizend euro voor iedere hardwerkende Nederlander, en ga zo nog maar even een tijdje door. Pure oplichterij. Hij waarschuwde ons voor de socialisten, terwijl hij na de verkiezingen -- de dag erna zelfs -- in bed sprong met de PvdA. Verkiezingsbedrog pur sang."

Het zal VVD'ers ongetwijfeld in het verkeerde keelgat schieten, maar Roos heeft natuurlijk gewoon gelijk. Die hele VVD-bende is één grote puinhoop, en Rutte is de ergste van hen allemaal. Ongelooflijk genoeg komt hij er steeds weer mee weg.

"En toch is het ergste in mijn ogen dat de VVD eigenaar is geworden van ons ministerie van Veiligheid en dat ons land daar alleen maar onveiliger van is geworden. Alleen al in Rutte II zijn er al drie VVD-bewindspersonen vertrokken wegens liegen en informatie achterhouden."

Ik hoor de nepliberalen nu al krokodillentranen huilen, maar alles wat Roos zegt klopt. De VVD eiste na de verkiezingen van 2012 het alleenrecht op over het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vervolgens maakten ze er daar een enorme puinhoop van met één liegende bewindspersoon na de andere. Hoewel het vermakelijk is dat die VVD'ers vervolgens stuk voor stuk naar huis gestuurd werden lijdt de veiligheid van ons land daar natuurlijk wél onder. Juist op zo'n departement moet het rustig en stabiel zijn.
En dan komt de heerlijkste uitspraak van allemaal:

"Onze veiligheid is dus in handen van mensen die buiten de Kamer witteboordencriminelen genoemd zouden worden."

Zo. Die kan Rutte in zijn zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten