Hoge boete dreigt voor Nederlandse vrachtwagenchauffeur door verstekelingen in zíjn truck

migranten
Foto: Voorbijrijdend verkeer ondervindt veel hinder van Calais-gangers die proberen vrachtwagenchauffeurs het leven zuur te maken. Niet de vrachtwagen uit het verhaal.

Gisteren vond een Nederlandse vrachtwagenchauffeur 12 asielzoekers in de laadruimte van zijn silowagen. De politie heeft de verstekelingen opgepakt. 

De chauffeur treft geen enkele blaam en is ontzettend geschrokken, zegt zijn werkgever, transportbedrijf Van den Bosch uit Erp. De chauffeur kwam uit Frankrijk waar hij een lading had opgehaald. Bij de rustpauze de avond ervoor had hij zijn truck nog gecontroleerd. Toen hij de volgende ochtend aankwam bij zetmeel- en zoetstoffenfabriek Teleos in het Belgische Aalst en om 6.00 zijn vracht wilde uitladen, hoorde hij een vreemd geluid uit de wagen komen. Hij opende de deuren en zag tot zijn ontsteltenis 12 verstekelingen zitten.

Teleos-medewerkers belden meteen de politie die de verstopte asielzoekers meenamen. De chauffeur zelf werd urenlang verhoord. De asielzoekers lijken gezond te zijn.

Voor vrachtwagenchauffeurs zijn verstekelingen een nachtmerrie. Zij krijgen boetes wanneer illegalen zich in hun wagens verstoppen. Die kunnen oplopen tot bijna drieduizend euro. De PvdA en de VVD stelden hier vorig jaar nog/al Kamervragen over. De VVD vindt het ‘onverteerbaar’ dat chauffeurs hiervoor worden gestraft. Aan de ene kant moeten ze zich houden aan rust- en wachttijden. Overschrijding hiervan leidt tot hoge boetes. Tijdens die pauzes lopen ze grote risico’s dat gelukszoekers zich ondertussen in hun wagens verschansen.

Mensensmokkel en de verstekelingenproblematiek hebben prioriteit van de overheid, antwoordde minister Van der Steur. Het is aangekaart, doorgegeven en wordt gemonitord. Verder verschanst Van der Steur zich achter de Code of Practice die Groot-Brittannie heeft opgesteld:

Chauffeurs zijn en blijven zelf verantwoordelijk en moeten zich houden aan beveiligingsmaatregelen die zijn opgesteld om verstekelingen te voorkomen. Als een vluchteling in een vrachtwagen klimt en de transportonderneming niet voldoet aan die regels, is en blijft de chauffeur dus gewoon de pisang. Ze worden er knettergek van.

De oplossing ligt niet in lapmiddelen als het aanscherpen en opstellen van beveiligingsmaatregelen en controles, maar bij de wortel van het probleem. De overheid moet verder terug handelen bij het nemen van maatregelen.

Dat betekent: grenzen dicht. Calais is al grotendeels ontruimd. Zet vrachtwagens, vliegtuigen, helikopters en officiële en comfortabele boten in om iedereen die aan land komt, iedere asielzoeker die op de snelweg bij Calais het verkeer ophoudt op te pakken en direct terug te sturen naar het land van herkomst.

Genoeg is genoeg. Europa heeft geen behoefte aan nog meer onverschillige nieuwkomers met een mentaliteit die er aan alle kanten op wijst dat het leed van anderen ze niets interesseert. Vrachtwagenchauffeurs zijn keiharde werkers voor wie een boete van duizenden euro’s ze in financiële problemen kan brengen. Daar staat niemand bij stil.

Overheid: tijd voor jullie om er iets aan te doen en niet alles af te schuiven op hardwerkende chauffeurs.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

10 reacties

 1.   

  De bekende Europese logica, alles onderste boven of andersom, als je maar niet aan de migranten komt. Die komen weer ongestraft onderuit en gaan zij nog ook nooit meer terug.

 2.   

  de chauffeur had zijn wagen voordat hij wegreed nog even moeten nakijken en bij zoveel mensen in zijn auto had hij de politie moeten verwittigen .dan was er niets aan de hand geweest !maar ook ik vind het van de zotte dat een chauffeur hiervoor een boete krijgt want zelf onderweg en hij moet afremmen op/ bij een rond tonde kunnen er nog idioten in zijn wagen kruipen of springen !! dus hieraan kunnen ze bij de regering wel wat beters voor de chauffeurs bedenken .

  1.   

   Wanneer krijgen onze politici hun torenhoge boetes vanwege het feit dat zij verstekelingen op Europees grond binnen smokkelen i.p.v. door ze terug te sturen? Dat die vrachtwagenchauffeurs erop aangerekend worden omdat de politiek de boel daar verzaakt heeft, is gewoon van de zotte!

 3.   

  Ja en dat is hoe “Justitie” er mee omgaat, Ze verzaken hun eigen plicht maar een vrachtwagenchauffeur bekeuren en verhoren kan wel. Vreemd dat ook de gewone man geen enkel ontzag meer voor dit soort artiesten heeft.
  Ze halen ze met duizenden uit het water, en laten ze dan rustig lopen…. Gek he dat je deze situaties krijgt. ALLE verantwoordelijken zouden hier op aangesproken moeten zijn, Ambtenaren, politici en noem het hele zooitje ( meer als dat is het helaas niet) maar op.
  De Splinter en de Balk om maar in bijbelse termen te blijven.
  Makkelijk scoren door deze betweters, van die illigalen kunnen ze nog pak op der lazer kunnen krijgen, vrachtwagenchauffeur kleineren is minder gevaarlijk….

  1.   

   Kaptein@ juiste analyse, maar zelfs erger, n.l. zij zijn de regerende elite, dienaren des volks, waar voor de donder is dat dienende in heel de opgedrongen bureaucratie.?

 4.   

  Ik dacht dat het kamp bij Calais ontruimd was.

  1.   

   In de buurt is weer n nieuw onderkomen voor de criminelen gelukszoekers onstaan, ook Frankrijk kan dit probleem niet meer aan, en de EU doet niets ze zijn nog niet klaar met hun plan wat ze hebben om nog meer islamieten Europa binnen te smokkelen, zodat overname straks makkelijk is in ieder land.

 5.   

  Die achterlijke apen moeten ze vergassen, het is toch niet normaal dit gedrag. Zet het vreemdelingenlegioen in en geef die debielen uit Afrika flink klop. Verder hoogspanning op de hekken en de grenzen dicht. Als dat gajes eenmaal binnen is, dan kom je er nooit meer vanaf. Het is net ongedierte.

 6.   

  Waar de overheid faalt is het de burger die betaald

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!