Hypocriete Tweede Kamer pakt Van der Steur aan, maar laat Rutte met rust: ze willen immers met hem regeren

Geen categoriejan 28 2017, 21:00
Macht gaat boven alles. Dat is dan ook waarom Mark Rutte met van alles en nog wat wegkomt. De andere partijen in de Tweede Kamer willen na de verkiezingen namelijk met hem regeren, wat betekent dat ze hem niet tegen zich in het harnas willen jagen.
Feest! Ard van der Steur is geen minister van Veiligheid en Justitie meer. Dat is, het moge gezegd worden, bijzonder goed nieuws voor Nederland. De incompetente nepliberaal maakte er immers vanaf dag één een enorme puinhoop van. Zelfs Bassie de Clown had het niet slechter kunnen doen.
Dat is geweldig mooi, maar helaas was het debat in de Tweede Kamer, waarna hij aftrad, niet helemaal perfect. Zoals Jan Dijkgraaf van GeenPeil terecht opmerkt bleef Mark Rutte namelijk geheel buitenschot:

Altijd als een minister aftreedt wordt daarna in de Tweede Kamer met de minister-president teruggeblikt op de gang van zaken.

Maar niet nu de VVD met Ard van der Steur binnen twee jaar de derde bewindspersoon op het ministerie van Veiligheid en Justitie verliest. Nu hoeft Rutte van de fracties in de Tweede Kamer opeens niet meer op te draven. Terwijl iedereen weet dat Rutte vuistdiep in het grote manipulatiespel rond de Teeven-deal zat.

D66-leider Alexander Pechtold verdedigde dit gebrek aan kritiek op Rutte door uit te leggen dat de gemiddelde Nederlander "er zo langzamerhand niets meer van begrijpt." Maar waar haalt meneer de nepdemocraat die kennis vandaan? Ik lees met regelmaat de comments hier op DDS en op onze Facebookpagina en kan hem garanderen dat 'het volk' het juist heel goed begrijpt. Iedereen weet dat Rutte als premier eindverantwoordelijk is voor alles wat zijn kabinet doet. En ja, iedere kiezer begrijpt ook dat hij maar al te goed op de hoogte was van de puinhoop op het ministerie van Veiligheid en Justitie, en gewoon niets deed.
De echte reden dat Pechtold en zijn establishmentvrienden Rutte met rust lieten is niet dat mensen "er niets van begrijpen," maar dat ze na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart met hem willen regeren. Ze zijn gewoon bang om hem tegen zich in het harnas te jagen. Want Rutte kan totaal niet tegen kritiek. Eén verkeerd woord over hem en voor je het weet behandelt hij je als een politieke melaatse.
Het establishment heeft dus al een plan klaarliggen voor na de verkiezingen, en de VVD én Mark Rutte spelen daar een hoofdrol in. Als kiezers onderhand wel genoeg hebben van meneer het lachebekje zit er maar één ding op: ervoor zorgen dat de VVD op 15 maart niet de grootste wordt en zelfs fors verliest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten