snapshot6

Jan Roos maakt korte metten met politiek én media: 'losgeslagen van de samenleving!'

Geen categoriejan 19 2017, 19:00
VNL-voorman Roos: vind van hem wat je wilt, maar hij slaat de spijker hier wel weer precies op zijn kop.
In de nieuwste VNL-campagnevideo wordt het beeld wat men over Roos heeft al meteen goed geschetst: "mensen vinden me óf heel leuk óf heel stom". En dat lijkt aardig te kloppen ja. Vriend en vijand zullen het echter eens moeten zijn dat de oud-verslaggever wel altijd zegt waar het op staat, en zijn recentste uitspraak bevestigt dat helemaal:

Het probleem van de huidige politiek is dat ze, net als de media overigens, losgeslagen zijn van de samenleving. Ze zitten met hun hoofd in hun eigen kont.

En wie kan hem daar ongelijk geven? Als er iets actueel is, dan is het wel de enorme versplintering in de Nederlandse politiek: partijen als VNL laten juist zien dat er ondanks het grote aantal bestaande partijen toch gaten zijn die opgevuld moeten worden. Wanneer ik het over gaten heb, doel ik echter niet zozeer over ideologische gaten in de markt. Zo ongeveer elke politieke smaak zal al te verkrijgen zijn op 15 maart, maar de problemen zitten hem in het vertrouwen dat de kiezer heeft in die oude vertrouwde partijen: ze zijn zo vertrouwd niet meer. Belofte op belofte wordt geschonden, en ondanks dat Den Haag denkt dat het geheugen van de gemiddelde kiezer erg kort is, blijkt het tegenovergestelde waar. De versplintering is dan ook geen probleem: het is een symptoom van een veel dieperliggend probleem, waar dit soort frisse partijen een antwoord op kunnen zijn. Wat betreft vertrouwen hebben ze nog een schone lei, en dat is iets wat partijen als de VVD en PvdA absoluut niet kunnen zeggen.
Vertrouwen is echter niet alleen in de wereld van de politiek het sleutelwoord: ook de MSM (mainstream media) hebben het aardig verbruid bij Nederlanders. Dat blijkt wel uit de toon die ze tegenwoordig aanslaan, en die is niet bepaald vriendelijk. Waar ze vroeger nog de schijn probeerden op te houden '100% objectief' te zijn - ja joh, maak dat de kat wijs - zijn ze nu keihard in de verdediging geschoten wat betreft hun 'perfecte' manier van verslaggeven. Het zegt genoeg dat de NOS vol in de aanval gaat tegen een groep studenten - het LAKS - omdat ze hun verslaggeving belachelijk gemaakt zouden hebben met de nepaankondiging dat ze een partij gingen oprichten. Dat is misschien flauw, maar de reactie van onze fijne staatsomroep was nog veel flauwer, en vertoont alle signalen van een kat in het nauw. Maar goed, nep-nieuws over seksfeestjes van Trump wordt natuurlijk niet veroordeeld. Want hé, het is Trump hè.
Misschien moeten dit soort mensen maar eens heel goed gaan nadenken: wat zou nu de échte reden zijn dat men die Trump überhaupt ooit verkozen heeft? Tot die tijd is het meer dan de moeite waard om de volledige campagnevideo inclusief de geniale uitspraak van Jan Roos eens rustig te bekijken!
https://www.youtube.com/watch?v=5dNUWTSw5Rg
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten