Knettergekke rechter geeft psychopaat werkstrafje voor aanrijden motoragent

Ik vermoed dat de dader tienduizend maal harder gestraft was als Nederland onze eigen Judge Judy had.
Foto: Ik vermoed dat de dader tienduizend maal harder gestraft was als Nederland onze eigen Judge Judy had.

Dit is echt niet te geloven en kan alleen in Nederland anno 2017.

Knet-ter-gek. Lees het krantenartikel even in deze tweet van Louis Bontes, de nummer drie op de kieslijst van VNL (VoorNederland):

Voor mensen die de tweet om wat voor reden dan ook niet zien een samenvatting: een doldwaze D66-rechter veroordeelde een 33-jarige man uit Spijkenisse tot een werkstraf van 240 uur omdat hij bewust een motoragent had aangereden met zijn auto. De rechter achtte het bewezen dat hij de agent bewust van achter aantikte, maar hé, who cares. Volgens de rechter reden de twee op dat moment namelijk ‘maar’ 50 kilometer per uur.

Je zou denken dat dit een grap is, maar het is echt waar. De redenering van de knettergekke D66’er in dat mooie zwarte gewaad is dus dat een aanrijding met die snelheid meestal niet dodelijk is in die situatie, en dus volstaat een achterlijke werkstraf.

Welkom in Nederland anno 2016.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

7 reacties

 1.   

  De logica ontbreekt totaal in de redenering van de rechter. Jammer dus dat zij niet harder hadden gereden want dan zou de agent dood zijn en kon de rechter de crimineel zwaarder straffen. Nu kunt je zowat niets mee. Dit kan niet echt zijn tenzij wij al in het land der dommen leven.

 2.   

  En daarom is een kiessysteem voor de magistratuur helemaal zo gek nog niet!

 3.   

  Onvoorstelbaar hier moet minstens 5 jaar op staan. Die hele rechterlijke macht moet op de schop. Daar zitten voornamelijk wereldvreemde figuren.
  Je zou haar bijna gunnen dat zij een keer overhoop gereden wordt. Opzettelijk! Kijken of ze dan anders piept.

 4.   

  Van dit soort rechtspraak krijg ik maar één gedachte: dat zo’n mislukte rechter het zelf eens zal overkomen!

 5.   

  Hmm onderga maar eens een valpartij met 50km/u. Dat is evengoed potentieel dodelijk. En was die agent overleden, dan staat iedereen op zijn achterste benen van ‘hoe had het zo ver kunnen komen’. Puur onverschilligheid van de rechter.

 6.   

  Deze rechter heeft totaal niets met de werkelijkheid. Zit alleen maar gebogen over wetboeken. De rechterlijke macht moet anders in dit land. De wetten moet eveneens op de schop.

 7.   

  Bij geert waren het ook D66 rechters die in opdracht van de Marokkanen knuffelaar de baas van het OM hun uitspraak deden. Dus D66 is een grote schande als het op recht aan komt in Ned. Vind ook dat er hoognodig een kiessysteem moet komen voor de magistratuur, want men kan toch twijfelen aan het hersenvermogen wat op die stoel van de rechter zit.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!