Knuffelmarokkaan Ali B. rapt over Joden: "Ik ben op m'n money als een jew!"

Geen categoriejan 03 2017, 15:00
Kantjeboord, dit...
Al jaren heeft rapper Ali B. bij Nederlanders het imago van een zogeheten 'knuffelmarokkaan'. De jongen schaamt zich niet voor zijn Marokkaanse afkomst, is ook nog wel streetwise (zoals ze dat zeggen), maar tegelijkertijd is hij eigenlijk een perfect geïntegreerde Nederlander. Ik heb in het verleden niet voor niets vrij positief over de jongen geschreven.
Misschien dat het daarom wel zo jammer is dat uitgerekend Ali B. het nu nodig vond om in zijn laatste single "Dat is money" - die hij opnam met Ronnie Flex - wat teksten te wijden aan Joden en stereotypes die er rondom deze mensen hangen, en gebruikt worden om ze in een kwaad daglicht te stellen.
Zo rapt Ali B. over geld, en dan is het kennelijk nodig om Joden nog even aan te halen: "Ik ben op m'n money als een jew."
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/alib-moneyalseenjew.mp4"][/video]
Na de verwijzing van Joden = geld (een eeuwenoude complottheorie), komt Ali B. ook nog even met een minder vriendelijke verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog aanzetten, toen Joden werden gedeporteerd naar vernietigingskampen. Ali B. "deporteert" vrouwen ook, horen we hem zeggen direct na z'n opmerking dat hij als een "jood" met z'n geld is.
Erg jammer allemaal, en vooral ook onnodig, om rapliedjes op te nemen met zulke antisemitische rafelrandjes. Ali B. is in Nederland een gevierd muzikant en heeft echt al die controverse niet nodig om z'n plaatjes aan de man te brengen. Zonde dat hij toch meent dit te moeten doen. Zeker aangezien dit ten koste gaat van een bevolkingsgroep die hier toch al in het verdomhoekje staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten