Merkwaardig! Tamar Hessels trekt zich terug van PVV-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart

Geen categoriejan 09 2017, 9:00
De PVV meldt dat Tamar Hessels, de nummer 35 van haar kieslijst, zich "om haar moverende redenen" terug heeft getrokken. Waarom ze tot die stap heeft besloten is niet bekend.
Tamar Hessels is relatief jong. Dit is haar Facebookprofiel. Gisteravond werd ze onder meer aangeprezen door Kim Winkelaar, oud-bestuurder van de LP (Libertarische Partij), wat je natuurlijk de indruk geeft dat ze behoorlijk klassiek-liberaal is. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor haar beslissing om zich af te melden bij Wilders; wellicht dat ze uiteindelijk toch vond dat de PVV niet goed bij haar paste.
Een beetje apart is dat natuurlijk wel. Toen ze solliciteerde was ze ongetwijfeld op de hoogte van de economische en culturele standpunten van de partij. Heel erg overtuigend is het dan ook niet dat ze mogelijk 'te liberaal' is voor de PVV.
Wat dan wel de reden is? Dat blijft voorlopig gissen. Vond ze dat ze te laag op de lijst stond? Ook dat zou kunnen, maar de PVV staat op dit moment wel op 31 tot 35 zetels in de peilingen. Het is dus helemaal niet ondenkbaar dat de nummer 35 op de kieslijst uiteindelijk in de Tweede Kamer komt. Sterker nog, daar komt de 35e persoon op de kieslijst gegarandeerd in als de PVV mee gaat regeren, wat op dit moment wel degelijk mogelijk is.
De vraagt dringt zich dan ook op: is ze misschien actief geworden bij een andere partij? Of gaat het puur om persoonlijke redenen? Hoe dan ook is het natuurlijk buitengewoon merkwaardig dat ze zich afmeldde na bekendmaking van de lijst. Je zou denken dat je het hoe dan ook van tevoren kunt aangeven als je je na je sollicitatie bedacht hebt.
Voor Wilders is dit natuurlijk ook wat vervelend. Hij maakte zijn kieslijst onlangs bekend en krijgt meteen een tegenvaller te verwerken -- hoewel, gezien Tamars lage plek op de lijst is dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem. Het zou erger zijn als ze in de top tien stond.
Door het vertrek van Hessels schuiven de mensen op de positie 36 tot en met 46 een plekje op. De 46e plek wordt nu ingekomen door Carolina Kooman. Daardoor blijven de nummers 47 tot en met 50 op hun plek staan, wat aangeeft dat ze puur en alleen bedoeld zijn als lijstduwers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten