Nederland gelooft niets van mooie uitspraken Mark Rutte: "Die kan barsten, ik wacht nog steeds op mijn 1.000 euro!"

Geen categoriejan 24 2017, 13:00
Onze vrienden van PowNews zijn het land maar eens ingegaan om te ontdekken wat de kiezer nou eigenlijk van de mooie (harde) woorden van Mark Rutte vindt die gisteren in de krant verschenen. Nou, die laten daar geen misverstand over bestaan: niemand die erin trapt.
De Nederlandse kiezer is wellicht erg tolerant en geduldig, maar op een gegeven moment zijn wij de leugens óók zat. Dat bewijst dit item van PowNews waarin inwoners van Spijkenisse helemaal losgaan op Mark 'Huichelaar' Rutte:
https://twitter.com/PowNed/status/823631238099587072
De eerste kiezer die in beeld kwam legde vrolijk uit dat hij die ochtend "smakelijk gelachen" had toen hij de paginagrote advertentie van Rutte in het Algemeen Dagblad zag. Hij gelooft er namelijk geen ene bal van dat Rutte het allemaal meent. De advertentie is duidelijk een campagnestunt bedoeld om mensen weg te lokken bij de PVV. In de ogen van VVD'ers is het gewone volk (lees: 'het plebs') knetterdom, maar 'zelfs' deze mensen kijken probleemloos door dit soort goedkope propaganda heen. Jammer he?
Een andere meneer reageert met een uitgesproken "nee" op de opmerking van Rutte dat Nederland nog steeds "een gaaf land" is. Misschien dat het in de grachtengordelkringen waar Rutte zich in begeeft prettig vertoeven is, maar dat geldt al lang niet meer voor de rest van het land weet deze kiezer. De problemen lopen de spuigaten uit en de situatie wordt er eerder erger dan beter op.
Vervolgens vraagt de correspondente van PowNews aan een derde kiezer of hij Rutte nog steeds gelooft. "Nee, die tijd is voorbij," reageert de man gedecideerd. Ook de eerste kiezer die in beeld kwam heeft het vertrouwen totaal verloren in de premier: "Nee, want hij lult uit zijn nek."
En dan komt er een vrouwelijke kiezer die Rutte het spreekwoordelijke nekschot (niet in paniek raken, politiekcorrecten onder ons: ik bedoel het figuurlijk) mag geven. "Het is toch een verschrikkelijke man?" Op de opmerking dat hij vooralsnog nog steeds onze premier zegt de dame: "Ja, nou, ik vind het erg." Oh ja, vervolgens laat ze ook nog even weten dat meneer de premier een vreselijke "lul" is, "om te huilen," en dat van alle mensen juist hij niets moet zeggen over "beschaafd zijn." Rutte is heel 'netjes,' maar ondertussen maakt hij de economie kapot, zorgt hij voor overlast in volkswijken door nepasielzoekers, en mogen bewoners van verzorgingshuizen maximaal drie keer per dag naar de wc gaan. Blijkbaar is dat beschaafd in Rutte's ogen: het land heel netjes en met een glimlach op het gezicht afbreken.
Dan zijn we er nog niet. Een vijfde man komt ook langs en veegt Rutte op zo'n heerlijke manier de vloer aan dat we zijn woorden gebruikt hebben in de titel van dit stuk:

"Die [red.: Rutte] kan barsten. Ik zit nog steeds op mijn duizend euro te wachten, de zorg is omhoog gegaan, het is een vuile gore oplichter."

En ja, kiezers hebben ook heel goed door waarom Rutte ineens met dit soort 'advertenties' komt. "Dit is stemmen jatten van de PVV," zegt een geïnterviewde. De eerder genoemde vrouw is het daar helemaal mee eens. "Hij zit nu gewoon te suggereren wat de PVV ook suggereert, want de PVV staat hoog en meneer Rutte staat er net achter."
Dat zal de VVD dan toch even tegenvallen: dat plebs heeft heel goed door dat er spelletjes gespeeld worden en is er alles behalve van onder de indruk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten