Oh, oh, wat is Sylvana stil

Geen categoriejan 03 2017, 9:30
Gebeurt er eigenlijk wel wat bij Artikel 1 of ziet Sylvana Simons haar nieuwe 'politieke partij' eerst en vooral als een aardige pr-stunt?
Toen Sylvana Simons aankondigde dat ze met haar eigen partij mee zou doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart gingen we er allemaal vanuit dat ze de gashendel open zou zetten en er flink voor zou gaan. Natuurlijk maakten we ons daar ernstig zorgen over -- als iemand niet in de Kamer moet komen is zij het -- maar we gingen ervan uit dat het echt een serieuze poging was om een zetel te bemachtigen.
Nou, daar begin ik onderhand ernstig aan te twijfelen.
Een maand of wat geleden, toen Sylvana nog actief was voor DENK, was ze namelijk niet weg te slaan van haar sociale media-accounts. Mevrouw was dag in, dag uit bezig met de politiek (en ons, blanke autochtonen weg te zetten als racisten).
Tegenwoordig is dat heel anders. Mevrouw is namelijk in geen velden of wegen te bekennen. Kijk maar naar haar officiële Facebookpagina. Het laatste bericht dateert alweer van 29 december. Die post was een nietszeggend link naar een verhaal over haar. Op diezelfde dag zette ze een link online naar de Volkskrant, waar ze 'de gouden Sylvana' genoemd werd. Zelf voegde ze weinig toe. Een linkje hier, een linkje daar, en dat was het dan.
Nu doet ze zelfs dat niet meer.
Ook op de pagina van haar partij Artikel 1 overheerst the sound of silence. Er werd onlangs een oproep geplaatst aan Sylvana-fans (alle drie die ons land rijk is) om zich te melden als aspirant-Kamerlid, maar voor de rest: doodse stilte.
Nou zijn wij er in principe natuurlijk hartstikke blij mee dat ze van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn, maar we maken ons onderhand toch ook wel een beetje zorgen. Is mevrouw wel in orde of heeft ze de handdoek bij voorbaat al in de ring gegooid? Of is ze stiekem achter de schermen bezig om de boel te organiseren en komt ze straks opeens weer met een enorm pr-offensief waar de linkse media ongetwijfeld maar wat graag aan meewerken?
Wie het weet mag het zeggen. Wel duidelijk is in ieder geval dat mevrouw de racismeroeper op dit moment bijzonder weinig overlast veroorzaakt. Dat het zo moge blijven. Hoe minder Sylvana, hoe beter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten