Politie Amsterdam stelt ons gerust: ‘Beschieting Islamitische basisschool geen uitzondering’

kogelgat
Foto: Inslag van een van de 8 kogels die op de islamitische basisschool werden afgevuurd. Bron foto: school.

In de gevel van de Islamitische basisschool As-Siddieq in Amsterdam zijn acht kogelgaten aangetroffen. Vermoedelijk hebben onbekenden in de kerstvakantie een wapen afgevuurd. Ouders en docenten voelen zich niet meer veilig. Afgelopen zomer werd brand gesticht in een container naast de school. Dat leverde toen flinke schade op aan het pand.

De kogelgaten zitten in deuren, muren en een wc-raam. De politie heeft nog geen aanwijzingen dat de actie opzettelijk gericht was tegen de school en gaat uit van vernieling. Het gebouw was leeg en misschien vonden vandalen het gewoon een leuk spelletje, zegt de woordvoerder.

Hij voegt daaraan toe dat in Amsterdam vaker scholen worden beschoten. De politie zegt dat ze altijd haar best doet om de daders van loze beschietingen op te sporen. De vraag is hoeveel prioriteit ze daaraan stellen als er geen gewonden zijn gevallen.

Met andere woorden: niets aan de hand jongens, gewoon doorlopen.

Dat is nogal een nonchalante reactie. Blijkbaar is het de normaalste zaak van de wereld dat in onze hoofdstad mensen met wapens rondlopen die voor de lol schieten op wat ze tegenkomen. Of op wie ze tegenkomen.

Dat de daders van dit soort funbeschietingen lid zijn van een schietclub, is onwaarschijnlijk. Die ontdoen zich wel van hun schietlust op een officiële schietbaan. Bovendien hebben ze een wapenvergunning die ze kwijtraken wanneer ze daar misbruik van zouden maken. Dat risico zullen ze niet zo snel nemen.

Voordat iemand een wapenvergunning krijgt, worden zijn antecedenten als het goed is nagetrokken.  Dit blijkt geen garantie voor veilig wapenbezit. De Thialfschutter van vorige week had er een. Tristan van der Vlis, die zijn magazijn leegschoot in een winkelcentrum in Alphen a/d Rijn, kreeg ook een vergunning. Door ‘drukte’ lette zijn verstrekker niet op Tristans zorgwekkende voorgeschiedenis.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

14 reacties

 1.   

  Schieten op scholen valt niet goed te praten maar als de burger niet gehoord wordt en niets te vertellen heeft houdt het op. Er zijn altijd lieden die het niet bij laten zitten en helaas naar deze ultieme maatregelen grijpen. Daar wordt niemand mee geholpen en zeker de discussie over islamisering niet. Maar die discussie hapert juist en is niet te voeren.

  1.   

   Inderdaad Ni28. Zolang de politiek zijn oren dichthoud om niet naar het volk te gaan luisteren zal het volk met wat harders aankomen. Maar zelfs bij een echte aanslag houdt de politiek zich gewoon oost-Indisch doof.

   1.   

    Zal er wel niets mee te maken hebben, maar moet zeggen in Nederland horen geen islamietische scholen thuis, we leven in een christelijk land en niet in een islamietisch land, toestaan van dit soort scholen geeft alleen toe aan het niet integreren en aanpassen in hun gastland.

   2.   

    om met Nigel Farage te spreken

    als je het Volk alles afneemt ,

    hun democratie ( rutte referendum )
    hun toekomst ( geld – pensioen ECB )
    de toekomst van uw kinderen ( eu – illigalen import )

    dan kunt u wachten op Molotovcocktails , moorden ,
    dan wel
    NATIONALISME , WE ZIJN ER BIJNA,

    HET ZAL OOK TIJD WORDEN , ANDERS IS HET TE LAAT

    nigel zelf

 2.   

  Die kinderen zullen vast en zeker iets verkeerds hebben gedaan of gezegd. Want wees eerlijk : niemand schiet zomaar op een school , daar moet een aanleiding voor zijn.

 3.   

  Wat er fout is dat er lieden rond lopen met een vuurwapen er worden ook verkeersborden als schietschijf gebruikt en hier een gebouw (leegstaande school) en wie waren die daders, kunnen net zo goed moslims zijn geweest die schijnen makkelijker aan vuurwapens te kunnen komen dab de doorsnee Nederlander en dus zeker niet die laag geschoolde PVVer die het straks weer in zijn maag krijgt gesplitst.

  1.   

   Wie zegt dat mensen die op PVV stemmen laaggeschoold zijn? Denk eerder dat je inmiddels kan zeggen mensen die op links stemmen kunnen niet veel opleiding genoten hebben, gezien ze meegaan in het verloederen van het land door links.

   1.   

    Jennifer, ik zei straks krijgen mensen (PVV ers) die als zodanig worden weggezet, niet dat ik dat zeg, ik ben een PVV er

 4.   

  Opmerkelijk dat hier meteen wordt vermeld dat het een islamitische school is.
  Meestal worden irrelevante kenmerken weggelaten, bijvoorbeeld bij tasjesrovers.

 5.   

  Tuig.

  1.   

   ja zo zou ik jou en Simon kunnen benoemen

   ik geef 10 punten vandaag beukam

  1.   

   Peter Selie@ De schildersbuurt in Den Haag zijn ze vergeten.

 6.   

  Een leeg gebouw.
  Wat een ophef!
  Kan je nagaan wat een stront er neer zou komen, als alleen een
  islamitische concierge het lege gebouw bemand had. ( tokkies,PVV, Aanslag, WILDERS,enz..enz..)
  Waarschijnlijk gewoon verveelde jeugd.
  Of is dit de “schuld” van rechts populisme?
  Of een False Flag om populisme impopulair te maken?
  Of gewoon het addergebroed wat hele Amsterdamse stadswijken terroriseert?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!